Amsterdam vindt Vlaamse meest veelbelovende modetalent

De Vlaamse Ann Boogaerts is tijdens de Amsterdam International Fashion Week uitgeroepen tot meest veelbelovende modetalent.

De Vlaamse Ann Boogaerts is donderdagavond tijdens de Amsterdam International Fashion Week uitgeroepen tot het meest veelbelovende modetalent van het jaar. Dat meldt de Nederlandse nieuwssite. nu.nl.

Tijdens ‘Lichting 2009’ showden veertien studenten van zeven modeacademies hun creaties. Prominenten uit de mode-industrie staken de koppen bij elkaar om te bepalen wie het meest veelbelovend was. Jurylid Lucas Ossendrijver van Lanvin vond de collectie van Boogaerts ‘fris en technisch heel goed gemaakt’.

Fabiola.
Haar inspiratie haalde Boogaerts bij koningin Fabiola in het jaar 1958. Zij droeg strakke kragen, sobere kleuren, kokerroken tot aan de knie en veel borduurwerk, juwelen, grote kapsels en luxe materialen. In het verhaal van de ontwerpster wordt de koningin verliefd op een Nederlandse man, waarna ze verslingerd raakt aan de kunst van Mondriaan en Rietveld. De vorstin gaat zich vervolgens kleden naar felle kleuren en rare vormen, haar garderobe wordt een mix van BelgiÔen Nederland. Het fictieve verhaal van Fabiola symboliseert dat van de ontwerpster. Boogaerts trok naar Nederland om te studeren aan de modeacademie in Arnhem en raakte geïnspireerd door de verschillen tussen de twee landen.

Boodschap
De winnares wilde met haar show een positieve boodschap brengen. Niet alleen probeerde ze de verbroedering tussen de buurlanden te verbeelden, ze beoogde ook een optimistisch signaal in tijden van recessie. “Ik gebruik felle kleuren om de crisis te bestrijden”, zo zei ze.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content