Amsterdam Fashion Week komt eraan

© Reuters

Lees hier alles wat u moeten weten over het programma en de ontwerpers.

De Amsterdam Fashion Week is binnen enkele weken toe aan zijn 19e editie. Van 6 tot 16 juli staat Amsterdam weer volledig in het teken van mode. Een kort overzicht van wat ons te wachten staat.

Dit seizoen is het centrale thema van de modeweek talent & innovatie, waarmee invulling wordt gegeven aan twee van de drie pijlers van Amsterdam Fashion Week; Connect, Grow en Celebrate. Daarnaast wordt ook het gloednieuwe Fashion LAB-programma gelanceerd.

De eerste avond wordt geopend door vaste waarde Spijkers en Spijkers en door nieuwkomer MaryMe-JimmyPaul. De rest van het programma bestaat uit de bekende mix van beginnende en gevestigde Nederlandse modeontwerpers en merken. Denk maar aan Claes Iversen, Marga Weimans, Winde Rienstra, maar ook Anne de Grijff en de luxe mannenmode van Fransisco van Benthum. Dit jaar zal Lichting de modeweek afsluiten.

Daarnaast valt er ook naast de catwalk heel wat te beleven. Zo is er het Fashion Weekend, waarbij op 6 en 7 juli tientallen mode-evenementen, presentaties, tentoonstellingen en pop-up catwalkshows worden georganiseerd bij deelnemende winkels, hotels, restaurants, cafés en musea die zich bevinden in het Fashion & Museum District in Amsterdam.

Ten slotte is er ook een gratis Amsterdam Fashion Week App en een livestream waarop iedereen de catwalkshows kan volgen. Daarnaast biedt de app een handig overzicht van alle activiteiten, locaties en routes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content