AmfAR Gala op Cannes staat in teken van Marilyn Monroe

© Belga

Het benefietgala amfAR haalt geld op voor onderzoek naar aids tijdens het Filmfestival van Cannes. Carine Roitfeld, de organisatrice van de bijhorende catwalkshow, koos de kleur rood als thema voor deze editie.

Het benefietgala amfAR haalt geld op voor onderzoek naar aids tijdens het Filmfestival van Cannes. Carine Roitfeld, de organisatrice van de bijhorende catwalkshow, koos de kleur rood als thema voor deze editie. De kleur symboliseert de strijd tegen aids, maar ook filmdiva Marilyn Monroe.

Carine Roitfeld, de voormalige hoofdredactrice van de Franse Vogue, organiseert haar derde modeshow tijdens het Cinema Against Aids gala. De voorbije jaren stonden deze shows in teken van zwart en goud, maar deze editie zullen de jurken in de knalkleur rood verschijnen. Zo eert Roitfeld de iconische actrice Marilyn Monroe en kleurt ze het evenement in de tint die de strijd tegen aids veruiterlijkt.

‘Ze zocht heel haar leven naar liefde en ik denk dat ze een grote voorstander geweest zou zijn van de organisatie,’ vertelt Carine Roitfelt over haar keuze om Marilyn als muze aan te stellen.

Bekende namen

Zoals gewoonlijk wist Roitfeld weer heel wat bekende modehuizen te strikken voor het evenement. Er zullen rode ontwerpen te zien zijn van onder meer Alexander McQueen, Alexander Wang, Burberry, Calvin Klein, Roberto Cavalli, Chanel, Christian Dior, Christopher Kane, Fendi, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci en Tom Ford. Alle outfits gaan terplekke onder de hamer en de opbrengst gaat naar de organisatie. Ook worden er unieke prijzen geveild op 22 mei in Cannes. Vorig jaar was een van deze prijzen een kus van niemand minder dan George Clooney.

Carine Roitfeld trok niet alleen interessante ontwerpers aan, maar ook haar medevoorzitters zijn het vermelden waard. Zo verbinden John Travolta, Milla Jovovich, Harvey Weinstein en Carla Bruni-Sarkozy hun naam aan het benefietgala. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content