Amerikaanse modestudenten starten petitie voor meer plus-size paspoppen

© iStock

Modeontwerpers van de Amerikaanse Parsons School of Design hebben een petitie opgestart om meer vollere mannequins in hun klaslokalen te krijgen. ‘We hebben maar één plus-size paspop voor duizend studenten.’

Het integreren van plus-size modellen blijft een pijnpunt in de mode-industrie. Toch komen er ook van binnenuit steeds vaker signalen om plus-size modellen in de armen te sluiten. Die integratie begint al bij de opleiding van de designers. Als zij op de schoolbanken niet de juiste tools aangereikt krijgen om hun kleding ook in grotere maten te ontwerpen, blijven ze hetzelfde maatje 36 reproduceren. Een trend die zich ook in hun verdere carrière doorzet.

Dat was ook de studenten van de Amerikaanse modeschool Parsons School of Design niet ontgaan. Zij startten een petitie om meer plus-size paspoppen in de klaslokalen beschikbaar te stellen, dat bericht RunwayRiot. ‘Op de school is momenteel maar één plus-size mannequin aanwezig voor duizend studenten’, staat te lezen onder de petitie. Hallucinant, gezien het gemiddelde lichaamstype in de Verenigde Staten, en bij uitbreiding de rest van de wereld, niet datgene is dat designers steeds op papier schetsen. ‘Het voorzien van plus-size paspoppen in onze klaslokalen zou deuren openen voor designers in wording die openstaan voor maten groter dan veertig’, klinkt het.

Dat ze niet de enigen zijn die in het project geloven, blijkt uit de cijfers. Hoewel ze eerst hoopten 150 stemmen te ronselen, staat de teller intussen op meer dan 5.000 virtuele high fives. (SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content