Amerikaanse modeindustrie stelt regels op voor behandeling modellen

De koepel van de Amerikaanse mode-industrie heeft nieuwe regels uitgevaardigd om te verzekeren dat modellen goed behandeld worden.

In aanloop naar de New York Fashion Week heeft de CFDA, de koepel van de Amerikaanse mode-industrie, nieuwe regels uitgevaardigd om te verzekeren dat modellen goed behandeld worden. Eén van de aanbevelingen luidt dat gezonde maaltijden en snacks backstage ter beschikking moeten zijn.

Verder wijst de CFDA in haar aanbevelingen de mode-industrie op de vroege symptomen van een mogelijke eetstoornis en moedigt ze modellen met een eetstoornis aan professionele hulp te zoeken. Wie al in behandeling is, zou niet langer het modellenberoep mogen uitoefenen tot daar de medische toestemming is. De CFDA wil ook workshops over eetstoornissen organiseren.

De CFDA raadt af modellen onder de zestien te huren diegenen jonger dan achttien niet na twaalf uur ’s nachts aan fotoshoots te laten werken. Ze moeten regelmatige pauzes en rust krijgen.

De modehuizen moeten ook een gezonde rook-en alcoholvrije backstage omgeving creëren.

“Onze richtlijnen kunnen positieve gevolgen hebben op het leven van vrouwen”, zo vertelde voorzitster Diane Von Furstenberg aan Racked. “Een gezonde geest in een gezond lichaam is een gezond leven”.

AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content