American Apparel in slechte papieren

De Amerikaanse beurswaakhond en Justitie onderzoeken de rekeningen van kledingmerk American Apparel.

American Apparel, bekend van zijn vaak provocerende kleding, zit in financiële problemen. Het bedrijf zelf liet dinsdag weten dat zijn baas het voorwerp uitmaakt van een klacht van een aandeelhouder en dat de Amerikaanse beurswaakhond en Justitie de rekeningen onderzoekt.

Aandeelhouder John Smith verwijt Dov Charney, CEO en stichter van American Apparel, dat hij zijn verplichtingen jegens de aandeelhouders niet is nagekomen. Er zouden geen adequate controles van de rekeningen gebeuren en bovendien zou American Apparel de migratiewetten niet respecteren.

American Apparel kende na de opening van zijn eerste winkel in 2003 een ongekende groei, maar in 2008 viel het merk ten prooi aan de crisis. Het bedrijf geeft toe dat het opnieuw aankijkt tegen een operationeel verlies in het tweede trimester en dat zijn schulden nog zijn toegenomen tot 120,3 miljoen dollar. Een woordvoerder ontkende deze week echter dat het bedrijf de boeken zou neerleggen.

Tegen American Apparel liepen eerder al klachten van ex-werknemers wegens seksuele intimidatie, onbetaalde salarissen en onrechtmatig ontslag.

AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content