Amélie Gillier wordt creatief directeur van Comptoir des Cotonniers

Amélie Gillier, in 1997 medestichter van Zadig & Voltaire, werd door de groep Fast Retailing weggehaald bij Kenzo om creatief directeur van Comptoir des Cotonniers te worden.

Amélie Gillier neemt de leiding van het departement creatie van Comptoir du Cotonniers. Ze is een sterke persoonlijkheid die de creatieploeg komt versterken als aanvulling op de functie van Delphine Ninous, design director van het merk. Met de aanstelling van Gillier hoopt Comptoir een extra boost te geven aan de vernieuwing die al een tijdje aan de gang is.

Haar parcours

Na haar studies politieke wetenschappen krijgt Amélie Gillier de passie voor textiel dankzij haar toekomstige echtgenoot. In 1997 sticht ze samen met Thierry Gillier – de kleinzoon van de medestichter van Lacoste, André Gillier – Zadig & Voltaire. Ze is er verantwoordelijk voor de stijl en de creatie.

Het merk is een nieuwe silhouet aan het creëren, rock en urban, dat kan omschreven worden als de stijl van het eerste decennium van de jaren 2000. Een zeer herkenbare look, die vaak een jeans, een pull en kasjmier mixt met laarzen en een leren vest. Een nieuwe interpretatie van urban luxe, die sindsdien de wereld veroverde en de allure van de “parisienne” overal verspreidde.

Na de scheiding met haar echtgenoot, verlaat de Française Zadig & Voltaire in 2007 om haar eigen merk op de markt te brengen onder de naam Lovemilla, een vrouwelijke bohemien stijl met veel Liberty prints. Ze was sinds 2011 directrice van de Kenzo Studio. (AW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content