Amélie Gillier verlaat Comptoir des Cotonniers

Amper een jaar na haar aanwerving verlaat creatief directeur Amélie Gillier het Franse label Comptoir des Cotonniers. Dat meldt WWD.

Amper een jaar na haar aanwerving verlaat creatief directeur Amélie Gillier het Franse label Comptoir des Cotonniers. Dat meldt WWD. In februari kondigde Comptoir des Cotonniers aan dat Amélie Gillier aan het hoofd zou komen te staan van de prët-à-porter collecties van hun label. Ook stond ze in voor de visuele identiteit van het merk. Nog geen jaar na deze aanstelling laat Gillier weten dat ze het Franse modelabel verlaat.

Tijdens haar periode als creatief directeur van het merk restylde Gillier de look van het modehuis. Ze introduceerde een meer donkere, rock-‘n-roll esthetica voor het Franse label.

Een woordvoerder van het merk meldde aan WWD dat beide partijen in vrede uiteen gaan en dat Gillier vertrekt omdat ze haar energie volledig wil stoppen in persoonlijke projecten.

Gillier stichtte in 1997 Zadig & Voltaire en werkte eerder al voor Kenzo. Het is afwachten wat haar plannen voor de toekomst zijn. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content