Amanda Cortez lanceert badmodelabel: ‘Voor de productie heb ik bewust voor Rio de Janeiro gekozen’

© Johan Jacobs
Yaell Monas
Yaell Monas Medewerker Knack Weekend

Amanda Cortez de Murga is geboren in Rio de Janeiro. Ze verhuisde in 2008 naar Brussel en werkte bij de Belgisch-Braziliaanse Kamer van Koophandel. Ze lanceert deze week haar badmodelabel Jungle Society.

‘Ik ben een wereldburger. Ik woonde tot mijn veertiende in Brazilië, ging naar school in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en reisde met mijn ouders voortdurend de wereld rond.

We bieden werk aan vrouwen in een veilige omgeving, waarbij we ook kinderopvang en andere sociale voorzieningen aanbieden

‘Ik droomde er altijd van om in wereldsteden als New York en Parijs te wonen, maar mijn job heeft me naar België geleid. Mijn ontwerpen zijn dan ook een cocktail van mijn Braziliaanse roots, het Belgische minimalisme en de inspiratie die ik al reizend opdeed.

‘Om mijn droom waar te maken, bracht ik mezelf nieuwe skills bij zoals patroontekenen en -snijden, al hielp het wel dat ik mijn grootmoeder kostuums zag naaien voor het jaarlijkse carnaval.

‘Voor de productie heb ik bewust voor Rio de Janeiro gekozen. Om de technische knowhow, maar ook omdat swimwear gewoon niet weg te denken valt uit de garderobe van de Brazilianen.

‘Tegelijkertijd bieden we werk aan vrouwen in een veilige omgeving, waarbij we ook kinderopvang en andere sociale voorzieningen aanbieden. Vanuit mijn opleiding innovatie en technologie werk ik met intelligente stoffen en steun ik Braziliaanse universiteiten door feedback te geven en hun nieuwe ideeën uit te testen. Omdat ik trots ben op mijn roots, en omdat ik iets wil teruggeven aan de gemeenschap.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content