Amal Alamuddin trouwt in schitterende jurk van Oscar de la Renta

Er lijkt maar geen einde te komen aan het nieuws over te trouwpartij van George Clooney en Amal Alamuddin. Dit keer zijn er meer details bekendgemaakt over de trouwjurk van Oscar de la Renta, die Amal droeg om haar ja-woord aan Clooney te geven.

Er lijkt maar geen einde te komen aan het nieuws over te trouwpartij van George Clooney en Amal Alamuddin. Dit keer zijn er meer details bekendgemaakt over de trouwjurk van Oscar de la Renta, die Amal droeg om haar ja-woord aan Clooney te geven.

De trouwpartij van George Clooney en Amal Alamuddin was een hele gebeurtenis, waarvoor vele outfits nodig waren. Niet enkel was het een trouwfeest dat maar liefst drie dagen duurde, maar ook een heuse modehow waarbij Amal haar eigen catwalk bewandelde. Zo droeg Amal tijdens de feestelijkheden in Venetië verschillende outfits. En niet zomaar enkele outfits, maar echte designerkledij. Ze droeg een vuurrode jurk van Alexander McQueen tijdens het diner voor de dag van hun huwelijk. Voor de burgerlijke trouw droeg Amal dan weer een stijlvol wit broekpak van Stella McCartney. Ook een mini-jurkje van Giambattista Valli Haute Couture, versierd met bloemen, droeg Amal in Venetië voor de feestelijkheden. Maar het was toch vooral uitkijken naar de klassieke, witte bruidsjurk van Amal.

Klassieke jurk van Oscar de la Renta

Maar nu is ook de jurk, waarmee ze haar ja-woord gaf aan George Clooney in de kerk, bekendgemaakt. Het koppel deelde officiële beelden van hun trouwdag aan de tijdschriften People en Hello Magazine. Op de beelden, het is een verzameling van persoonlijke foto’s van het huwelijksfeest en de (bekende) gasten, krijgen we voor het eerst de witte bruidsjurk van Amal te zien. Het is een ontwerp van modeontwerper Oscar de la Renta en is eerder klassiek. Een lange sluier, een lange sleep en het kleed heeft korte mouwen die op de schouder vallen. Het kleed uit kant is prachtig geborduurd met kleine bloempjes, versierd met parels en blinkende steentjes.

In de Amerikaanse Vogue vertelde Amal het volgende over Oscar de la Renta: “George en ik wilden een huwelijk dat romantisch en elegant was, en ik kan niemand beter bedenken dan Oscar de la Renta die dit gevoel kan omzetten in een jurk. Het ontwerpproces werd nog magischer door de ontmoeting met de ontwerper, hij is zo warm. Een echte gentleman.”

En wat droeg George?

George zelf droeg voor de kerkelijke trouw een kostuum van Giorgio Armani uit kasjmier en zwarte vest uit wol van Made to Measure. Daarnaast had hij om zijn pols een 18Karaat gouden horloge van OMEGA, namelijk het model ‘De Ville Trésor’. Maar zijn outfit werd pas helemaal persoonlijk door de manchetknopen van zijn kostuum. Deze waren gegraveerd met zijn naam in het Arabisch, wat ook een knipoog is naar de Libanese afkomst van zijn bruid, die de dubbele nationaliteit heeft (Brits-Libanees) en al jarenlang in Londen woont. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content