Alles over het kleed van mevrouw Zuckerberg

De zaken gaan goed voor de Amerikaanse modeontwerpster Claire Pettibone.

Een dag na de beursgang van Facebook stapte Mark Zuckerberg, de oprichter van de sociaalnetwerksite, in het huwelijksbootje met zijn vriendin Priscilla Chan. De 27-jarige Chan droeg een jurk van de Amerikaanse ontwerpster Claire Pettibone. Zuckerberg liet voor één keer zijn zwarte kaptrui in de kast liggen. Priscilla Chan wandelde naar het altaar in zijden jurk geborduurd met ivoren bloemenkant en matte pailletten. Het naar Amerikaanse normen erg ingetogen trouwkleed heeft een open rug en een korte sleep. Nu bekend is dat de jurk van de hand van Claire Pettibone is, zag die laatste het aantal unieke bezoekers op haar website pieken van 1.500 tot 26.000 per dag. De zaken gaan goed, zeggen ze dan.

Iedereen is uit op de stof ‘Sky between the branches’
Claire Pettibone baat een huwelijkswinkel uit in Bevery Hills. Het Amerikaanse dagblad The Washington Post bewierookt haar collecties als het ultieme bewijs dat de trouwmode de catwalktrends op nauwe voet volgt. De Amerikaanse modeontwerperster creëerde ook al galajurken voor hollywoodsterren als Cameron Diaz en Courtney Cox.

Voortaan dient ze wel wat meer op haar hoede te zijn. Pettibone’s stoffenleverancier kreeg al verschillende verzoeken van ontwerpers die uit zijn op de kanten stof ‘Sky between the branches’ die verwerkt werd in de jurk. Dat de trouwjurkenontwerpster de exclusieve rechten heeft op de exclusieve kant blijkt nu een serieuze meevaller. Het hele gebeuren herinnert aan de heisa die het afgelopen jaar ontstond rond de trouwjurk van Kate Middleton en het suitekleed van haar zus Pippa.

Een verrassingshuwelijksfeest
Zuckerberg ontmoette zijn kersverse vrouw negen jaar heleden op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard, een jaar vooraleer hij op zijn studentenkamer Facebook bedacht. Het onaangekondigde huwelijk was ook voor de genodigden een complete verrassing. Omdat Priscilla Chan een dag voor de trouwpartij haar geneeskundediploma behaalde, dachten de gasten dat ze een proclamatiefeest bijwoonden. Na de feestelijkheden pasten de pasgetrouwden hun relatiestatus aan op Facebook en voegden ze een foto van het huwelijksfeest in het Californische Palo Alto toe.(JK)

Wie de trouwjurk van Priscilla Chan wil bemachtigen, mag alvast in de rij gaan staan. Intussen dien je een bedrag van 3700 euro bij elkaar te sparen. De trouwjurk kan je vinden op de website van Claire Pettibone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content