Alle remmen los: vijf mannentrends voor de lente/zomer 2018

Fendi © .

Het wordt een heerlijke zomer voor de modebewuste man. Sportswear overtroeft het statuspak. Geel trekt de aandacht. Shorts zijn korter dan ooit. En een portie eighties- en nineties-nostalgie is hélemaal oké.

1. Rechtlijnig

De streep is komende zomer overal, horizontaal en verticaal. In antieke badpakkenstijl bij Marni, bedrukt met hartjes bij JW Anderson, heel erg elegant, in een appelblauw, bij Haider Ackermann, en met een Afrikaanse toets bij Sacai.

JW Anderson / Sacai / Marni
JW Anderson / Sacai / Marni© .


2. Fitness club

Iedereen doet aan sport. Zelfs Hermès, met track pants en parka’s. Bij Dior combineert Kris Van Assche tailoring en sports- wear. De Lanvin-boy van ontwerper Lucas Ossendrijver is al even aan de sportswear, en dat blijft nog even zo. Het mooiste joggingpak is dat van Zegna, in vaalroze zijde. En naar de gym gaan we in Louis Vuitton.

Dior / Dior / Hermès
Dior / Dior / Hermès© .


3. Freaky friday

Voor wie Casual Fridays nog iets te klassiek zijn, is er Fendi’s dronken update van de kantoorgarderobe. Dries Van Noten herinterpreteert de kantoorklerkstijl op zijn manier, in kleuren van roest tot mayonaise. Balenciaga balanceert op de grens van banaal en geschift. Normcore is het elegantst bij Lemaire, en veruit het hipst bij Y/Project.

Balenciaga / Dries Van Noten / Y/Project
Balenciaga / Dries Van Noten / Y/Project© .


4. Midsummer night disco

De mannenmode twijfelt deze zomer tussen disco en new wave: Prada zoekt inspiratie bij de Stray Cats. Bij Kenzo staat alles in het teken van Ryuichi Sakamoto, de legendarische Japanse voorman van Yellow Magic Orchestra. De show van Comme des Garçons was de fijnste van dit seizoen: een groep onhandig dansende modellen, gekleed in glittershorts.

Prada / Prada / Comme des Garçons
Prada / Prada / Comme des Garçons© .


5. Doe de kanarie

Geel is de kleur van het moment, van de honderd procent kanariegele outfits van onder meer Sankuanz en Sunnei, tot de transparante regenjas van MSGM. Bij Walter Van Beirendonck was zelfs de catwalk felgeel geschilderd. Wie geel te veel vindt flitsen, kan opteren voor groen en/of paars.

N°21 / N°21 / N°21
N°21 / N°21 / N°21© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content