‘Aliveshoes’ slaat brug tussen mode en kunst

© Aliveshoes

Internationale kunstenaars maken kunstwerken van ecologisch verantwoorde schoenen.

In het ‘Aliveshoes’-project combineren internationale kunstenaars mode, kunst en duurzaamheid. Milieuvriendelijke schoenen, die later te koop worden aangeboden, vormen het middelpunt van originele beeldhouwwerken, kunstinstallaties en videowerken die al in de VS en Nederland te bekijken waren. Wij krijgen ze niet concreet te zien, maar via de website ‘www.aliveshoes.com’ zijn de unieke schoenexemplaren wel te bestellen.

Met dit project wil Luca Botticelli, initiatiefnemer en telg van de beroemde schoenmaker Roberto Botticelli, de manier waarop mensen kunst en mode beleven veranderen. “Door de schoenen te dragen, komen onze werken tot leven. Op die manier ontstaat er ook een persoonlijke en emotionele band met het kunstwerk. Schoenen hoeven niet meer met een bepaald merk of ontwerper geïdentificeerd te worden”, aldus Botticelli.

Schoenmakerijtraditie

Naast mode en kunst hecht het project ook veel belang aan duurzaamheid. Alle schoenen zijn volgens de Italiaanse schoenmakerijtraditie ontworpen. De kwaliteit van de materiaalkeuze en oog voor detail primeren. Materialen zoals organisch katoen, leder en kurk zorgen er ook nog eens voor dat deze schoenkunstwerken ecologisch verantwoord zijn

Om toeschouwers nog meer bij het project te betrekken, mogen ze zelf een waarde toekennen aan het unieke schoeisel. Een deel van deze ‘Alive Value’ gaat naar een liefdadigheidsinstelling, de rest van het bedrag vloeit terug naar het project.

Tiffany Philips

Op de website ‘www.aliveshoes.com’ kan u de installaties bezichtigen en een kijkje achter de schermen nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content