Alice Temperley ontwerpt voor JBC

De Britse modeontwerpster Alice Temperley heeft een capsulecollectie ontworpen, zowel voor vrouwen als kinderen, voor de Belgische modeketen JBC. Beide collecties stralen Britse romantiek uit met een hippe Londense twist.

De Britse modeontwerpster Alice Temperley heeft een capsulecollectie ontworpen, zowel voor vrouwen als kinderen, voor de Belgische modeketen JBC. Beide collecties stralen Britse romantiek uit met een hippe Londense twist.

Deze herfst pakt JBC uit met een exclusieve samenwerking. De Britse ontwerpster Alice Temperley zal een collectie ontwerpen voor het Belgische modelabel JBC. Na Kate Middleton, Emma Watston, Keira Knightley en Scarlett Johansson pakt nu ook JBC uit met de outfits van Temperley.

Alice Temperley ontwerpt een dames- en meisjescollectie voor JBC met een vintage look and feel. Voor de damescollectie gebruikt de ontwerpster vooral de kleuren wit en zwart en de materialen zijde en kant. De collectie voor meisjes is iets speelser, met een blauw sterrenjurkje als uitblinker.

“De damescollectie die ik getekend heb voor JBC is geïnspireerd op iconische Temperely elementen en succesnummers van de voorbije tien jaar”, zegt Alice. “We hebben onze favoriete vormen en stoffen verwerkt tot iets nieuws voor JBC dat tegelijk onze stijl en stempel bevat. De collectie voor JBC bevat alle kenmerken van andere Alice Temperley-collecties: korte jasjes, geweven Intarsia jurken, kant, vintageprints en militaire accenten”.

“De Temperley-vrouw is een vrouw die een individuele stijl heeft en graag mannelijke en vrouwelijke elementen met elkaar combineert. Ze ziet er vlot uit en heeft plezier in haar kleding”, vult de ontwerpster aan.

Naast de damescollectie vroeg JBC ook aan Temperley om een kindercollectie te ontwerpen. “Het was de eerste keer dat ik een volledige kindercollectie ontworpen heb. Ik heb de kans gekregen om ook dit aspect van de mode te ontdekken en ben erg tevreden met het resultaat”, vertelt Alice Temperley.

Bij JBC zijn ze in de wolken met de samenwerking. “De stijl van Alice Temperley sprak ons aan omdat ze de typische Britse romantiek koppelt aan de hippe Londense stijl”, zegt Ann Claes, Chief Buying Officer bij JBC. “Haar rijke materialengebruik, haar gracieuze belijningen en de mooie details maken haar creaties heel herkenbaar. Het was een stijl die we nog misten bij JBC. Door het gebruik van exclusieve materialen en de hoge graad van afwerking is het een intensief project geworden waarbij we onze eigen grenzen hebben verlegd”, vult Ann Claes aan.

De collectie ‘Alice Temperley for jbc’ zal vanaf 7 september in alle JBC winkels te koop zijn. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content