Alexandra Verschueren laat zich inspireren door Londen

Voor haar lente/zomercollectie 2014 heeft de Belgische modeontwerpster Alexandra Verschueren zich laten inspireren door de Britse hoofdstad.

Voor haar lente/zomercollectie 2014 heeft de Belgische modeontwerpster Alexandra Verschueren zich laten inspireren door de Britse hoofdstad.

Alexandra Verschueren, de jonge Antwerpse modeontwerpster, liet zich voor haar zomercollectie van volgend jaar inspireren door Londen. Meer bepaald ging ze zich inspireren op ‘The London Rock and Roll Show’ uit 1972, waarbij een mix van Rockabilly- en Rockerskledij te zien was. Bovendien was het de beginperiode van de punk. Deze mix van stijlen hebben Alexandra het idee bezorgd voor haar volgende zomercollectie. Het was als een rode draad doorheen de collectie. De verschillende kledingstukken zijn dan ook herkenbaar en duidelijk binnen eenzelfde stijl te situeren, hoewel het een mix is van vanalles en nog wat.

Deze ‘clash’ van verschillende invloeden heeft Alexandra trachten te vertalen naar een uniforme, meer klassieke collectie. De collectie bevat onder meer een biker jacket, enkele sweatshirts, een gestreept T-shirt, een handgemaakte jas en een denimlook. De kleuren zijn redelijk donker: van olijf, naar indigo, grijs en zwart. Het streepjespatroon is ook heel erg duidelijk aanwezig.

Het is nog even wachten tot de nieuwe collectie in de winkel ligt. De collecties van Alexandra Verschueren worden onder meer verkocht in DVS in Antwerpen en in ZIN in Leuven.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content