Alexander Wang vrijgesproken van aanklachten

© Reuters

Hij werd ervan beschuldigd zijn personeel uit te buiten.

Modeontwerper Alexander Wang werd eerder dit jaar ervan beschuldigd zijn personeel uit te buiten in zijn atelier in China Town in New York. In totaal had hij een claim van 450 miljoen dollar boven het hoofd hangen, maar daar is hij nu volledig van vrijgesproken. Dat meldt WWD.

Het begon allemaal met een klacht van een ex-werknemer die beweerde dat ze zou gedwongen zijn tot werkweken van 84 uur met een ziekenhuisopname als gevolg. Bovendien zouden de werknemers tewerkgesteld zijn in verstikkende ruimtes en werden ze te weinig betaald. Een aantal dagen later kwamen er nog een dertigtal werknemers bij die ook hun beklag deden over de werkomstandigheden in het atelier van Wang in New York.

Alexander Wang reageerde snel en ontkende de beschuldigingen. Hij stelde zelf dat de werknemers – waarvan er enkele ontslagen waren – er enkel op uit waren extra geld te proberen krijgen. “De ruimtes zijn open en licht en de werknemers verdienen gemiddeld 22 dollar per uur”, liet de ontwerper weten aan WWD.

Hij mag opgelucht ademhalen, want een rechter in New York heeft beslist om de zaak te seponeren, wat betekent dat er geen hoger beroep kan aangetekend worden en dat zijn naam gezuiverd is. De tegenpartij heeft zich nog niet uitgelaten over de beslissing. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content