Alexander McQueen brengt iconische Armadillo Boot opnieuw uit

© Christie's

Het Britse modehuis heeft drie unieke exemplaren laten ontwikkelen voor de handtassenveiling van Christie’s. Alle betrokken partijen hopen dat de schoenen voor een smak geld onder de hamer zullen gaan, want de opbrengst gaat immers naar UNICEF.

Wanneer we weer al jammerend tussen de designersolden zitten te speuren naar dingen die we ons “alstubliehiehieft” kunnen veroorloven is het best verfrissend om eens een kijkje te gaan nemen bij de site van veilinghuis Christie’s, waar sinds gisteren de befaamde “handbag and accessories” veiling van start is gegaan. Wie handtassen voor meer dan 50000 euro onder de hamer ziet gaan denkt wel anders over een Stella McCartney voor een luttele 600 eurostukken, niet waar?

Bovendien herbergt de website ook een unicum: de befaamde armadilloschoen van Alexander McQueen – Jep, dat enorme gevaarte waar Lady Gaga op rondpikkelde- wordt er immers ook aangeboden. Het modehuis heeft speciaal voor deze veiling drie exclusieve exemplaren uitgebracht, en de opbrengst van hun verkoop zal integraal naar UNICEF gaan.

Een mooi doel én een goede investering, want de Armadillo Boot is zowat het zeldzaamste schoeisel in de populaire modecultuur. De schoen werd nog ontworpen door McQueen himself en maakte deel uit van diens lentecollectie voor 2010. De Armadillo werd echter nooit in productie gebracht, dus afgezien van de 21 originele modellen, gebruikt voor de catwalk en modeshoots, is er geen enkele sterveling die een paar bezit. Momenteel is het startbod 10000 dollar.

Toch iets te impossant voor jouw budget? Wij gingen onze favoriete webshops af en selecteerden de écht goede deals, waaronder -jawel- Alexander McQueen aan -70%. Bekijk deze deals hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content