Alessandro Michele aangesteld als creatief directeur van Gucci

De jonge, hippe Gucci A/W15 mannencollectie waaruit Alessandro Michele's visie voor het merk duidelijk af te lezen valt © BelgaPicture

Alessandro Michele neemt de Gucci scepter over van Frida Giannini, die het merk begin januari vervroegd verliet. Michele fungeerde lang als haar rechterhand en wordt gezien als een frisse wind door het Italiaanse modehuis.

Is het Christopher Kane? Is het (opnieuw) Tom Ford? Nee dat is het niet. Het is Alessandro Michele (42) die voortaan op de ontwerpen van Gucci toeziet. Michele zit sinds 2002 bij het Italiaanse modehuis, waar hij in 2011 promoveerde tot rechterhand van toenmalig creatief directeur Frida Giannini. Die laatste verliet het modehuis behoorlijk onverwacht op 9 januari (in plaats van 25 februari), amper 10 dagen voor Gucci de nieuwe mannenlijn voor komende winter moest showen in Milaan.

Michele en de rest van het menswear team kregen dus meteen een vuurdoop van jewelste en moesten de volledige collectie in een recordtempo herontworpen: met succes. De internationale pers smulde van Micheles nieuwe visie op het merk, en ook bij de Gucci hoofdzetel is men tevreden.

“Na een weloverwogen selectieproces hebben we Alessandro Michele aangesteld als creatief directeur van Gucci. Hij zal er zijn hedendaagse kijk op het merk tot leven kunnen brengen”, aldus Gucci CEO Marco Bizzarri aan WWD. “Alessandro en ik zitten volledig op dezelfde lijn wat betreft een grondige herziening van de Gucci-identiteit en we zullen tijdens onze samenwerking deze visie dan ook op alle manieren ondersteunen.”

Gucci showt op 25 februari de A/W15 vrouwencollectie in Milaan. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content