Alberto Moretti ontwerpt schoenen van 24 karaat goud

© Facebook Alberto Moretti

Het Italiaanse schoenenlabel lanceert een paar gouden schoenen voor mannen en vrouwen die volledig draagbaar zijn.

Het Italiaanse schoenenlabel lanceert een paar gouden schoenen voor mannen en vrouwen die volledig draagbaar zijn. Het prijskaartje daarentegen is wat je van een gouden schoen kan verwachten. Dat schrijft The Daily Mail. Schoenenontwerper Alberto Moretti ontwierp een paar gouden pumps voor dames en gouden loafers voor mannen. De exclusieve schoenen zijn gemaakt van fluweel en bedekt met een laagje goud van 24 karaat. Het prijskaartje van de opvallende schoenen bedraagt zo’n 2000 euro en ze zijn enkel beschikbaar in vijf luxe warenhuizen waaronder Barneys in New York, Fred Segal in L.A., The Swank in Hong Kong, Level Shoe District in Dubai en bij Harrods in London.

Zwak voor goud
De Italiaanse schoenenontwerper waande zich even koning Midas en ontwierp de gouden schoenen ter ere van de Grand Prix in Monaco. De schoenen kwamen er in samenwerking met modemerk Horo dat een zwak heeft voor goud. Zo ontwierp het merk eerder al enkele sjaals en T-shirts met echte gouden verfspatten. Volgens Moretti werd bij het ontwerpproces vooral gelet op de eenvoud van de schoen. “Beide modellen zijn vrij sober qua ontwerp. Het exclusieve materiaal waarmee de schoen werd bedekt maakt alle andere decoratie overbodig”, verklaart het merk aan The Daily Mail.

Populair bij de sterren
Ook in de lente/zomercollectie 2013 van Alberto Moretti zien we heel wat goud terug in zijn ontwerpen. Grote sterren zoals Lady Gaga, Cameron Diaz, Jessica Chastain en zelfs Ryan Gosling werden al gespot in de schoenen van de Italiaanse ontwerper. De schoenenontwerper uit Toscane startte het label samen met zijn broers op in 2011 en groeide in enkele maanden uit tot een populair merk onder celebrities.

Eerder lanceerde Nike al een paar gouden sneakers die werden gedipt in een laagje goud van 24 karaat ter waarde van 4000 euro. Mr. Kennedy creëerde dan weer een paar gouden schoenenveters voor zo’n 25.000 euro. Ook Pharrell Williams ontwierp al eens een gouden rugzak voor zijn kledinglijn Billionaire Boys Club. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content