Aftellen tot Fashion Talks deel 2: het dagboek van project manager Agnes Wené

Het voelt een beetje als gaan trouwen. Nog exact drie weken tot de dag waar ik intussen al meer dan een jaar intens naartoe werk. Op 3 december organiseert Flanders Fashion Institute met de steun van een reeks partners de tweede editie van Fashion Talks. Zowel on als off stage staat er heel wat te gebeuren, de komende vier weken deel ik elke donderdag mijn to do list.

Lees ook het eerste dagboekverhaal van Agnes Wené.

Agnes en Sophie in een YouTube marathon
Agnes en Sophie in een YouTube marathon© .

Anderhalf jaar geleden markeerde ik de start van de Fashion Talks voorbereidingen met de aanschaf van een nieuwe koptelefoon. Het ding heeft intussen zijn nut meer dan bewezen. We-ken-lang hebben collega Sophie en ik ons afgezonderd om filmpjes te bekijken van potentiële sprekers. Honderden kandidaten passeerden de revue, weinigen haalden de wishlist. Zij die dat wel deden, hebben 1 ding gemeen: ze doen ons stuk voor stuk denken “zo had ik dit nog nooit bekeken”.

Patrick Scallon is zo iemand. De Ier begon bij Martin Margiela en schopte het later tot communications en artistic director. Vandaag is hij verantwoordelijk voor all things communicatie bij Dries Van Noten, een van de weinige volledig onafhankelijke merken in de industrie. Discretie staat centraal in Patricks aanpak, ik ben dan ook enorm benieuwd naar zijn visie op het constant veranderende landschap van communicatiekanalen.

Borre Akkersdijk blies ons op een volledig andere manier van onze sokken. Met het etikel ‘modeontwerper’ doe je hem tekort. Zet Borre naast een machine, geef hem stof: hij assembleert en verrast. Deze visionair is goed op weg om kleding met geïntegreerde technologie definitief uit het verschoppelingenhoekje te halen. Zijn presentatie brengt ongetwijfeld een streepje magie naar Fashion Talks.

Een talk over de Afrikaanse modescène kon niet onmiddellijk op veel bijval rekenen maar intussen is het een van de meest tot de verbeelding sprekende topics. Blij dus dat Sophie en ik voet bij stuk hielden. Modejournalist/consultant Robb Young interviewt een aantal specialisten over Afrikaanse ontwerpers, lokale media en export naar het reusachtige continent.

Fashion Talks host Mimma Viglezio past een aantal Dries Van Noten outfits
Fashion Talks host Mimma Viglezio past een aantal Dries Van Noten outfits© .

Straffe talks zijn één ding, ze samenvatten en met elkaar linken, is iets helemaal anders. Ik geef toe: ik was initieel al getriggerd door host Mimma Viglezio’s indrukwekkende naam. Daarnaast is ze inhoudelijk even imposant, zo bleek deze week toen we een dag met haar optrokken. Kennismaken met het team: check, binnenstebuiten keren van het programma: check, #ikkoopbelgisch outfit scoren: check. Ontdek het resultaat van Mimma’s shopping spree op het Fashion Talks podium!

Spot je tijdens Fashion Talks twee koptelefoonkapsels én tevreden smiles, dat moeten Sophie en ik zijn!


Krijg jij zin om Patrick Scallon, Borre Akkerdsdijk, Robb Young en een reeks anderen aan het werk te zien? Bestel je Fashion Talks ticket via www.fashiontalks.be

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content