Afscheid van Loulou de la Failaise, muse van YSL

Loulou de la Falaise, muze van modeontwerper Yves Saint Laurent en gekende Parijse socialité, overleed op 63-jarige leeftijd in haar landhuis.

Loulou de la Falaise stierf aan het gevolg van een lange, slopende ziekte. Volgens modemagazine WWD stelden de dokters in juni kanker vast, maar dat werd nooit bevestigd door haar naasten.

Geboren op 4 mei 1948 in Engeland, voegde Louise Vava Lucia Henriette de la Falaise zich in 1972 bij het modehuis YSL op vraag van de ontwerper zelf. Ze werkte zich snel op tot een van de meest hechte medewerksters van Saint Laurent en wist de stoffige modewereld op te frissen met haar humoristische persoonlijkheid.

Eigen label

30 jaar lang leefde ze naast de zijde van YSL en ontwierp ze juwelen en hoeden voor het haute couturehuis. Ze stond bekend voor haar gesofisticeerde kostuumjuwelen, gemaakt uit eclectische materialen. In 2002, toen Yves Saint Laurent besliste een eind te maken aan zijn carrière, lanceerde Loulou de la Falaise haar eigen label en werkte ze samen met grote namen als Oscar de la Renta.

“Accessoires spelen een belangrijke rol in onze stressvolle levens. Als je uit eten gaat en niet meer de tijd hebt om je thuis te gaan omkleden, trek dan je vest uit en doe een juweel aan. Dat is heel wat makkelijker dan je in een avondjurk te wurmen in de metro”, zei Loulou de la Falaise ooit.

De laatste collectie van Loulou de la Falaise wordt vanaf volgende maand verkocht in de boetiek van de Majorelle tuin in Marrakech. Het was ook daar dat de assen van Yves Saint Laurent in 2008 werden verstrooid. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content