Advocaten willen hippe toga

Modeontwerpers en studenten worden uitgedaagd om de toga een trendy update te geven.

De toga is ongetwijfeld hét symbool bij uitstek van de eeuwenoude tradities, maar evenzeer van het ietwat strenge imago van de advocaten. Naar aanleiding van haar 125-jarige bestaan organiseert de Vlaamse Conferentie bij de Balie van Antwerpen een ontwerpwedstrijd om het uniform een trendy update te geven.

Toga125 -zoals de wedstrijd werd gedoopt-, wordt ondersteund door het KASK in Gent en het Flanders Fashion Institute en daagt modeontwerpers en studenten uit de toga opnieuw uit te vinden. Bedoeling is een toga te creëren die als kledingstuk én symbool compleet anders wordt. Het moet een praktisch, eigentijds – en waarom niet hybride – stijlelement worden, een toga met een persoonlijke toets, die iets meer vertelt over de drager ervan.

Op 27 mei 2011 worden de toga’s-nieuwe-stijl geshowd op een catwalk die voor de gelegenheid wordt opgesteld in het justitiepaleis van Antwerpen en zal bewandeld worden door advocaten. Een vakjury van vooraanstaande leden van de advocatuur, modeontwerpers en -journalisten kiest een ontwerp dat wordt aangekocht door de Antwerpse Orde van Advocaten. Het justitiepaleis van Antwerpen zal er nooit meer hetzelfde uitzien…

Ann Heylens.

Schetsen, fotoÊOEs en moodboards dienen te worden ingestuurd via
de website www.toga125.be voor 1 januari 2011. Een maand later worden de laureaten bekendgemaakt die hun ontwerp op 27 mei 2011 mogen showen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content