Acht lentetrends om nu in huis te halen

De cropped top Wat? De Vrees Van Vele Vrouwen is aan een serieuze comeback bezig: de cropped top, ofte topjes en t-shirts die net iets te kort komen. Makkers staakt echter uw wild geraas en verwoedde sit-up pogingen: waar cropped tops in 2009 nog een behoorlijk deel van het middenrif bloot lieten is het dit voorjaar de kunst om slechts een streepje vlees te laten zien. Zolang we er minder voor naar de fitness hoeven zijn we allemaal pro subtiliteit, toch? Hoe te dragen? Op pantalons of rokken met een hoge taille, met een lange blazer of over een doorschijnend hemd. Durvers gaan all the way.

Metallic Wat? Omhels je innerlijke ekster en bij extensie dus ook alles wat glimt, schittert, glanst en schijnt. Goud-, zilver- of kopertinten zijn komend seizoen meer dan opsmuk. Hoe te dragen? Mix en match: combineer zilver met koele kleuren als blauw en paars en goud met warmere tinten als rood en oranje. Metallic accessoires zijn ideaal om een neutrale outfit dat tikje extra te geven.

Het witte hemd Wat? Wit is een kleur die nooit ontbreekt in voorjaarscatalogi en veelal genegeerd wordt wegens te gewoontjes. Toch is een goedgesneden, elegant wit hemd onontbeerlijk om te kunnen combineren met alle prints, felle kleuren en pastels die komend seizoen domineren. Hoe te dragen? Bij voorkeur volledig dichtgeknoopt.

Flatforms Wat? Niet hetzelfde als sleehakken -die lichtjes hellen-: de flatformshoe is zoals zijn naam het al verklapt plat en behoorlijk hoog. Sneakers, sandalen, ballerina’s: flatforms komen in iedere vorm. Hoe te dragen? Het belangrijkste is dat je onthoudt dat flatforms wel lengte geven maar niet hetzelfde voor je onderstel doen als hoge hakken. Je staat immers nog steeds even plat, waardoor je bekken niet gekanteld is en je billen dus niet gelift worden. Draag enkel onder kleding waar je ook op ballerinaschoentjes elegant mee staat.

Munt Wat? Lady Gaga voorspelde het in haar clip van Marry The Night en ontwerpers hadden dit lieftallige groen duidelijk permanent op de tekentafel liggen: munt is de topkleur van dit voorjaar; van nagels tot schoenen tot skinny jeans. Je zal behoorlijk je best mogen doen om hieraan te ontsnappen. Niet te verwarren met-geeuw- turquoize. Hoe te dragen? Gecombineerd met kleuren als cognac, grijs, taupe of donkerblauw, maar evengoed met andere pasteltinten. We hebben nog niemand in monochroom munt gezien, maar volgens ons kan het geen kwaad.

Opvallende clutch Wat? De clutch is een avondtasje dat je in de hand houdt; niet bijzonder praktisch maar je scoort er wel elegantiepunten mee. Clutches zijn altijd al redelijk populair geweest, maar dit voorjaar mogen ze echt knallen. Denk aan opvallende prints, lovertjes, reliëf, kleuren en materialen. Hoe te dragen? De tijd dat accessoires bij elkaar moesten passen is al lang vervlogen -en we worden er liefst niet meer aan herinnerd. Draag je opvallende clutch dus zowel bij een zwart broekpak als bij een opvallende jurk met tribalprint.

Oranje nagels Wat? Tangerine Tango is de trenkleur van dit jaar volgens Pantone, en dat vertaalt zich ook naar de mode- en cosmeticabranche. Oranje nagels zijn net ietsje pittiger dan het klassieke rood, maar zijn even stijlvol en multi-inzetbaar. Hoe te dragen? Vergeet zeker geen basecoat aan te brengen, aangezien oranje nagellak wel eens een vuilgele schijn durft achterlaten. Afwerken met een matte of glimmende topcoat.

• Arm candy Wat? Armbandjes in alle materialen en kleuren, kriskras met elkaar gecombineerd. Het geheel oogt nonchalant, maar wij weten wel beter. Hoe te dragen? Vergeet less is more: hoe meer armbandjes rond je pols hoe beter. Wissel geknoopte bandjes af met kralen of leder en gooi er gerust wat witgoud tussen.

Katrin Swartenbroux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content