Abercrombie & Fitch veroorzaakt mediarel voor opening

De Amerikaanse kledingketen Abercrombie & Fitch wenst niet meer samen te werken met De Standaard na een kritisch artikel over de personeelswerving van het merk.

De Amerikaanse kledingketen Abercrombie & Fitch wenst niet meer samen te werken met De Standaard na een kritisch artikel over de personeelswerving van het merk.Waarom ik uiteindelijk de A&F shop in Brussel alleen maar van de buitenkant zag vandaag”: zo kaartte De Standaard-redacteur Inge Deleye woensdagavond de zaak aan op Twitter.

De Amerikaanse kledingketen Abercrombie en Fitch (A&F) opent deze week donderdag zijn eerste vestiging op de Waterloolaan te Brussel. Journalisten van De Standaard waren vandaag niet welkom op de “exclusieve” preview na een kritisch artikel over de recruteringsmethode van het merk, dat de krant vandaag publiceerde. Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding noemde de manier van werken in het artikel “discriminerend”.

Volgens De Standaard liet Abercrombie & Fitch weten het artikel “te negatief” te vinden en wil de keten “niet meer met de krant of website samenwerken”.

Het incident volgt op een gelijkaardig voorval in mei van dit jaar, toen Knack Weekend-medewerker Jesse Brouns niet welkom was op de officiële opening van Abercrombie & Fitch in Parijs. De timing en aanpak van het artikel pasten toen niet in het media-offensief dat het merk voor ogen had.

Op eigen houtje bezocht Brouns de winkel een dag later, waarna het stuk ongewijzigd in Knack Weekend verscheen zoals gepland.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content