Aankruisen in je agenda: de Confashions van Les ReBelles d’Anvers

© Les ReBelles

De eerste kledingbibliotheek van het land, Les ReBelles d’Anvers, organiseert nu ook verschillende workshops over duurzame mode. Gisteren trapte ethisch styliste Yana Gaevskaya af.

“Duurzaamheid is niet je kleerkast opkuisen en zakken vol kleren die je niet meer draagt naar een tweedehandswinkel brengen, want die zitten ook allemaal al vol en weten niet wat ze met al die kleren aan moeten. Duurzaamheid gaat erom dat je kleren draagt die je zo graag draagt dat ze verslijten. Dat je minder, maar betere kleren hebt.” Yana Gaevskaya, oprichtster van STYLING STUDIO BY, mocht de eerste Confashion bij Les ReBelles voorzitten.

Daarop leerde ze het publiek wat slim combineren eigenlijk echt betekent, zodat je er met een capsulecollectie van 33 stuks toch elke dag als door een ringetje te halen uitziet. Deze Confashion heb je dan misschien wel gemist, Les ReBelles hebben er nog heel wat op de agenda staan:

02/06: ReUsing leater door Studio April

09/06: Pers do’s en dont’s voor (beginnende) ontwerpers door Michaël de Moor (MLE-agency)

23/06: Botanic printing door Barbara Munsel

30/06: Duurzame modesector door Les ReBelles, het FFI en de ontwerpers uit de kledingbibliotheek

07/07: Artisanal Embroidery – patches door Roche Rouge

Reserveren doe je via hellorebelles@gmail.com. Behalve de interactieve sessies, krijg je voor je ticket ook nog een hele avond drankjes op sommige sessies zelfs een extraatje: bij die door Studio April ga je naar huis met een uniek, zelfgemaakt Studio April stuk, net als bij Barbara Munsel. De Confashions met Michael De Moor en en Les ReBelles zelf zullen bovendien gratis zijn. Daar kan je niet voor sukkelen, toch?

Meer weten over…
  • … een capsulecollectie? Hier leggen we je uit hoe je eraan begint.
  • … wat je kan doen met kleren die je niet meer draagt? Hier lijsten we enkele ideeën op.
  • … Les ReBelles d’ Anvers? We interviewden de initiatiefnemers op de opening.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content