A.F. Vandevorst opent allereerste flagship in Antwerpen

© Reuters

Het Belgische modemerk A.F. Vandevorst, van ontwerperskoppel Filip Arickx en An Vandevorst, bestaat al 15 jaar. Ze hebben nog steeds grote plannen, want in 2014 willen ze hun allereerste flagship store openen.

Het Belgische modemerk A.F. Vandevorst, van ontwerperskoppel Filip Arickx en An Vandevorst, bestaat al 15 jaar. Ze hebben nog steeds grote plannen, want in 2014 willen ze hun allereerste flagship store openen.

De Britse online krant ‘The business of fashion’ maakte op maandag een uitgebreid overzicht van A.F. Vandevorst, naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van het merk. Het artikel vangt aan met een terugblik op een Vogue-editie uit 2000. Waarin naast Filip Arickx en An Vandevorst ook Hedi Slimane, Junya Watanabe en Nicolas Ghesquière getipt worden als de nieuwe grote namen van het modelandschap. En dit hebben ze zeker waargemaakt, al blijven beide ontwerpers steeds erg bescheiden.

Grappig te weten dat heel wat mensen eigenlijk niet beseffen dat A.F. Vandevorst een ontwerpersduo is, de twee leerden elkaar kennen op de Antwerpse Academie. Ze matchten zowel op artistiek als op persoonlijk vlak, en hun verhaal blijft duren. Op de laatste modeweek van Parijs stelde het duo hun dertigste collectie voor. Hun lente-zomercollectie voor 2014 werd enthousiast onthaald.

Een zandstorm

De sfeer voor de looks haalden Arickx en Vandevorst bij de weg die ze de voorbije 15 jaar hebben afgelegd. Maar het werd geen simpele overzichtstentoonstelling van wat ze de voorbije jaren allemaal ontworpen hadden, maar elk ‘oud’ item matchte perfect in de nieuwe collectie. Bovendien gebruikten ze de techniek van zandstralen doorheen de collectie. Alsof na de zandstorm alleen maar de essentie van A.F. Vandevorst overblijft.

De collectie bevatte dus een serieuze verwijzing naar het verleden, maar het duo kijkt ook sterk naar de toekomst. In ‘The business of fashion’ staat te lezen dat A.F. Vandevorst volgend jaar de allereerste flagship store gaat openen. En waar anders dan in de modestad Antwerpen waar hun hele verhaal begon? (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content