‘A diamond only for me’: zilversmid Nedda El-Asmar ontwerpt collectie voor Diamanti Per Tutti

© -

De Belgische zilversmid van Palestijnse afkomst Nedda El-Asmar gaat in zee met Diamanti Per Tutti. De collectie doet denken aan een geheim dat in een doosje wordt bewaard.

In 2007 werd de vermaarde zilversmid uitgeroepen tot designer van het jaar. Nedda heeft al verschillende collecties voor grote huizen als Hermès, Eternum en Demeyere op haar conto. Een van haar bekendste ontwerpen is een zilveren condoomhouder (1992) die zich in het museumbestand van het Design Museum in Gent bevindt. Ook haar Central Park bestek en servies is erg beroemd.

'A diamond only for me': zilversmid Nedda El-Asmar ontwerpt collectie voor Diamanti Per Tutti
© –

De capsulecollectie voor Diamanti Per Tutti ‘A diamond only for me’ werd ontwikkeld met het oog op een functionele rol voor de diamant. Want voor Nedda moet een diamant meer zijn dan alleen mooi. De diamanten worden erg subtiel geïntegreerd in de juwelen zodat ze enkel gezien worden door de draagster.

'A diamond only for me': zilversmid Nedda El-Asmar ontwerpt collectie voor Diamanti Per Tutti
© –

De ontwerpen lijken geometrisch eenvoudig, maar Nedda kiest voor pure ontwerpen die niet meteen voor de hand liggen. ‘Seemingly simple shapes’ zijn haar streefdoel. Diamanten die in mooie juwelen verborgen liggen als waren ze kleine geheimpjes maken ons in ieder geval al hongerig naar een nieuwe aanwinst voor het juwelenkistje. (LP)

Praktisch

De collectie ligt vanaf 09/01 in de winkels.

Diamanti Per Tutti wordt onder meer verkocht bij Francis Ferent (Brussel), Hospital (Antwerpen), Histoires des Femmes (Mechelen), Dresscode One (Schilde) en Immagine (Leuven).

Daarnaast is er de eigen webshop www.diamantipertutti.com en pilot store vlakbij de Nationalestraat, Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content