9 redenen waarom wij uitkijken naar London Fashion Week

Cara Delevingne en Kate Moss voor de show van Burberry vorig jaar tijdens LFW © REUTERS

Londen, een van de ‘big four’ in de modeweken, ontvangt het modecircus van vrijdag 18 tot dinsdag 22 september. Ook weekend.be steekt de plas over om aan live verslaggeving te doen. Lees hier alvast waar wij naar uitkijken tijdens London Fashion Week.

Locatie, locatie, locatie

Londen bruist en kolkt. Niet alleen is dit een van de belangrijkste modesteden, ook op andere gebieden is het een van de meest boeiende metropolen op deze aardbol. Dit jaar verhuist de modeweek van Somerset House naar Brewer Street. Never change a winning team, maar anderzijds doet verandering van spijs ook eten. De British Fashion Council maakt ons alvast warm voor de nieuwe locatie met behulp van onderstaande video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zal ze? Wil ze?

Cara Delevingne gooide naar eigen zeggen de handdoek in de ring als model. Krijgen we een afscheidsshow te zien? Zit ze nog steeds samen met Kate Moss en andere fashion royalty front row bij belangrijke shows? Wij houden jullie op de hoogte.

De beautylooks van M.A.C

Heel wat modelabels doen geheel terecht beroep op de expertise van cosmeticamerk M.A.C. Ook tijdens LFW houden wij onze ogen open en oren gespitst backstage tijdens het aanbrengen van de make-up. Na de modeweek berichtten wij welke beautytrends volgende lente zullen zegevieren.

Meekijken

Helaas kom je een modeshow niet binnen zonder felbegeerde uitnodiging. Wie toch wat beelden wil meepikken kan naar de officiële site van het evenement surfen of via de iplayer van BBC enkele achter-de-schermen verhalen ontdekken. Ook wij zorgen voor boeiende verhalen en sprekende foto’s.

Wie zelf in Londen vertoeft, kan afzakken naar Golden Square voor pop-ups, evenementen en speciale deals. Er staan filmschermen opgesteld waarop je de shows kan volgen. Hongerige fashionista’s komen er aan hun trekken bij verschillende standjes.

Groen en eerlijk

Mode is uiteraard onze grote liefde, maar als het ten koste gaat van eerlijke en milieubewuste handel, halen ook wij onze neus er voor op. Oxfam organiseert tijdens LFW een ‘get the look’-evenement waarbij stilisten de looks die worden voorgesteld op de catwalk namaken met tweedehands kleding. Daar steken we vast allemaal creatieve ideeën van op. Volg hen op Instagram en laat je inspireren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook tijdens de show van de Green Carpet Challenge, die dit jaar ingevuld wordt door Erdem, komt ons idealistisch modehart aan z’n trekken. Livia Firth, het brein achter de Challenge, kijkt er alvast naar uit. Wie weet maakt Emma Watson hier wel haar opwachting, na haar inzet voor de Challenge tijdens haar meest recente promotour.

Nieuw talent ontdekken

De modeweek in Londen is de plaats bij uitstek om jonge leeuwen en nieuw talent te spotten. Innoverend en fris zijn de sleutelwoorden van LFW. Zo worden onder andere Richard Malone, Molly Goddard, Lecoanet Hemant, This is the Uniform, Natasha Zinko, Marta Jakubowski en John Smedley getipt als ones to watch. Wij raden ook aan te letten op Mother of Pearl, een merk dat al gevestigd is, maar nog lang niet genoeg aandacht krijgt.

De opvallende streetstylers

Fashionista’s en bloggers schuimen de straten af tijdens de LFW in hun meest extravagante en modieuze kledij. In Londen is niets te gek: groen haar, torenhoge hakken, mannen in jurken, enzoverder. Oefen alvast je poses, want wij houden onze camera in de aanslag!

De show van Peter Pilotto

Minimalisme mag dan wel in zijn, de prints van Peter Pilotto overtuigen zelfs de meest onderkoelde Zweedse van hun pracht. Het ontwerpersduo ontmoette elkaar aan de Antwerpse Academie in 2000 en wist sindsdien de modewereld in te pakken met hun talent. Wij zijn van de partij en staan al te trappelen vol ongeduld.

Thuismatch voor Burberry, House of Holland, Vivienne Westwood, Hunter, J.W. Anderson, Orla Kiely, Topshop, etc.

Burberry heeft vaak de mooiste shows. Niet alleen kijken we uit naar de ontwerpen, maar ook de modellen zijn van de A-list en de setting en de live soundtrack van de modeshow zijn ook steeds om je vingers bij af te likken. Naast Burberry zijn er nog heel wat andere Britse ontwerpers of modehuizen die ons hart sneller doen slaan. Nu nog een plekje bemachtigen en ons laten overweldigen. (LP)

London Fashion Week vindt plaats van 18 tot 22 september. Volg alles in verband met de shows, streetstylers en sfeer via onze website en Instagram. Wij verzamelen onze Instagrambeelden onder de hashtag #WeekendFashionWeek.


We reizen met Eurostar en verblijven in het Qbic Hotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content