8 modieuze samenwerkingen om in 2014 naar uit te kijken

Ook in dit nieuwe jaar staan er weer tal van spannende samenwerkingen op de mode-agenda.

Ook in dit nieuwe jaar staan er weer tal van spannende samenwerkingen op de mode-agenda.

1. Valentino x Havaianas

Het Italiaanse modehuis is in zee gegaan met het Braziliaanse flipflopmerk Havaianas. Voor een paar exclusieve rubberen strandschoentjes van Valentino voor Havaianas betaal je wel al gauw meer dan 250 euro. De capsulecollectie is verkrijgbaar vanaf midden januari.

2. River Island x Katie Eary

Katie Eary, een alumni van de Royal College of Art in Londen, gaat in zee met River Island voor hun Design Forum. Haar stijl wordt omschreven als ‘glamoureuze streetwear’ en past dus perfect in het plaatje van de modeketen. Katie Eary is vooral bekend van haar samenwerking met het modelabel van Kanye West. De collectie ligt vanaf 17 februari in de winkelrekken van River Island.

3. Comptoir des Cotonniers x New Balance

Voor de tweede keer heeft New Balance een sneaker ontworpen voor het Franse modelabel Comptoir des Cotonniers. Er werd een grijze én een lichtroze versie gemaakt. De sneakers zijn verkrijgbaar voor 100 euro in de winkels van Comptoir des Cotonniers vanaf midden januari.

4. Bip Ling x Pretty Ballerina’s

Eerder kondigde we dit heugelijke nieuws al aan: de creatieve Bip Ling heeft een collectie ballerina’s ontworpen voor het label Pretty Ballerina’s. Eindresultaat is een collectie kleurrijke platte schoenen, met een typisch vleugje Bip Ling. Denk bijvoorbeeld aan haar zelfgetekende cartoonfiguurtjes die aan de tip van de schoen werden bevestigd. Prijzen tussen 179 en 189 euro.

5. Riccardo Tisci & Nike

De creatief leider van Givenchy, Riccardo Tisci, gaat een collectie sneakers ontwerpen voor het sportieve merk Nike. Een samenwerking, waarvan we het resultaat deze lente mogen verwachten, waar we nu al enorm naar uitkijken. Meer informatie is er momenteel nog niet vrijgegeven.

6. Peter Pilotto voor Target

Het modelabel, met uitvalsbasis in Londen, heeft een meer betaalbare collectie ontworpen voor de budgetvriendelijke keten Target. Het is een collectie geworden die het DNA van Peter Pilotto uitstraalt en dus ongetwijfeld erg gegeerd zal zijn bij de fashionista’s. Goed nieuws voor ons: de collectie is ook verkrijgbaar vanaf februari via Net-à-Porter.

7. Asos x Puma

Wie een goede reden nodig heeft om aan sport te gaan doen, misschien dat deze u wel kan overtuigen: Puma heeft een capsulecollectie ontworpen voor Asos. In totaal bestaat de collectie uit 11-stuks, met onder meer een joggingbroek, cropped top en sweaters. De collectie heeft een hoge dosis 90’s-Vibes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

8. Kate Moss voor Topshop

In de lente van 2014 zal een nieuwe collectie van Kate Moss in de winkelrekken van Topshop liggen. Een tripje naar Londen dient zich in deze periode dus duidelijk aan. Het is niet de eerste keer dat Kate Moss samenwerkt met Topshop en ook deze eerste collectie was een overweldigend succes.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content