7 redenen waarom wij uitkijken naar London Fashion Week

Londen, een van de ‘big four’ in de modeweken, maakt zich klaar om het modecircus te ontvangen. Ook weekend.be steekt de plas over om aan live verslaggeving te doen. Lees hier alvast waar wij naar uitkijken tijdens London Fashion Week.

Londen, een van de ‘big four’ in de modeweken, maakt zich klaar om het modecircus te ontvangen. Ook weekend.be steekt de plas over om aan live verslaggeving te doen. Lees hier alvast waar wij naar uitkijken tijdens London Fashion Week.

1. London calling

Londen bruist en kolkt. Niet alleen is dit een van de belangrijkste modesteden, ook op andere gebieden is het een van de meest boeiende metropolen op deze aardbol. Voor setting krijgt LFW dus al sowieso tien op tien.

2. De beautylooks van M.A.C.

Heel wat modelabels doen geheel terecht beroep op de expertise van cosmeticamerk M.A.C. Ook tijdens LFW houden wij onze ogen open en oren gespitst backstage tijdens het aanbrengen van de make-up. Welke beautytrends volgende lente zullen zegevieren komen we tijdens de Londense modeweek alvast te weten.

3. Nieuw talent ontdekken

De modeweek in Londen is de plaats bij uitstek om jonge leeuwen en nieuw talent te spotten. Innoverend en fris zijn de sleutelwoorden van LFW. De British Fashion Council, de organisatoren van LFW, steunen dan ook maar al te graag creatieve zielen van eigen bodem. Zo worden onder andere Shrimps, Danielle Romeril, Nom de Mode en Joseph Turvey getipt als ones to watch.

4. De opvallende streetstylers

Fashionista’s en bloggers schuimen de straten af tijdens de LFW in hun meest extravagante en modieuze kledij. Ook aan Somerset House kunnen we kamperen om de gekste en meest fantastische outfits te spotten. Oefen alvast je poses, want wij houden onze camera in de aanslag!

5. Cara Delevingne en co

Nooit verlegen om een selfie meer of minder en alomtegenwoordig tijdens LFW, Cara Delevingne zal tijdens de modeweek niet weg te denken zijn op de catwalk, in de magazines en op de sociale media. Hopelijk omringt ze zich ook tijdens LFW met haar knappe en vrolijke posse. Weg met strakke gezichten en serieuze blikken: Cara en co zorgen voor de peper in de soep tijdens LFW.

6. De show van Peter Pilotto

Minimalisme mag dan wel in zijn, de prints van Peter Pilotto overtuigen zelfs de meest onderkoelde Zweedse van hun pracht. Het ontwerpersduo ontmoette elkaar aan de Antwerpse Academie in 2000 en wist sindsdien de modewereld in te pakken met hun talent.

7. Thuismatch voor Burberry, House of Holland, Vivienne Westwood, Orla Kiely, Topshop, Meadham Kirchhoff, etc.

Burberry heeft vaak de mooiste shows. Niet alleen kijken we uit naar de ontwerpen, maar ook de modellen zijn van de A-list en de setting en soundtrack van de modeshow zijn ook steeds om je vingers bij af te likken. Naast Burberry zijn er nog heel wat andere Britse ontwerpers of modehuizen die ons hart sneller doen slaan. Nu nog een plekje bemachtigen en ons laten overweldigen. (LP)

London Fashion Week vindt plaats van 12 tot 16 september. Volg alles in verband met de shows, streetstylers en sfeer via onze website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content