7 kleur- en stijltips voor mannen en vrouwen

In het boek ‘Helemaal uw ding’ van e5 Mode leren we welke kleuren en stijlen het best bij ons passen.

In het boek ‘Helemaal uw ding’ van e5 Mode leren we welke kleuren en stijlen het best bij ons passen.

Stelt u zich ook soms de vraag welke kleuren het mooist zijn bij uw oog-, huid- en haarkleur? Vraagt u zich af of verticale of horizontale streepjes het best bij uw lichaamstype passen en of patronen flatterend zijn voor u? Antwoorden op deze en andere vragen kan u vinden in het boek ‘Helemaal uw ding’ van e5.

Wij selecteerden enkele nuttige tips voor vrouwen én mannen uit het boek:

1. Lengte en prints: Bent u eerder lang en hebt u een normale tot grove beenderstructuur, dan kan u grote motieven en accessoires dragen. Hebt u een fijne beenderstructuur, kies dan voor fijnere motieven en accessoires.

2. Gebruik horizontale lijnen om uw lengte te breken. Een horizontaal gestreept motief of werken met verschillende kleurenvlakken zijn enkele mogelijkheden. Alle kledinglengtes behoren tot uw mogelijkheden, u moet hen enkel afstemmen op uw lichaamsvorm.

3. Kostuum kopen: De juiste mouw- en broekspijplengte zijn cruciaal voor een stijlvolle look. kies het vest niet op buikomtrek, maar op schouderbreedte zodat uw bovenlichaam niet verzwaart.

4. Bye bye buikje: Een gedrapeerde jurk of pofrokje verdoezelt uw buikje. Draagt u een blouse en broek, laat dan het onderste knoopje los of laat losjes bloezen.

5. Verlicht met donkere tinten: Een donker onderstuk maakt zwaardere benen slanker. Dit geldt ook voor uw buste. Kies voor een donkere top of blouse voor een versmallend effect, best met een v-hals of brede schouderbandjes.

6. Sterke mannenschouders: Een T-shirt, trui of blazer met een ingezette mouw of een opvallende schoudernaad doen uw torso breder lijken, ideaal voor mannen met afhangende schouders.
7. Als u klein van gestalte bent, draagt u best verticale lijnen. Door toon op toon kleuren te dragen, creëert u een verticale lijn en wordt uw lichaam optisch verlengd. U staat dan ook als de beste met een jumpsuit. Vermijd rokken, jurken en mouwen met driekwartlengtes en lange truien, blazers of jassen.

In het boek ontdekt u ook welk kleurentype u bent. Achteraan het boek zit een handige uitneembare kleurenwaaier die u tijdens het shoppen mee kan nemen.

‘Helemaal uw ding’ kost 17.95 euro en is te koop in e5-winkels en op de webshop: www.e5mode.be

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content