7 dingen die je nog niet wist over de Victoria’s Secret show

© EPA

Op dinsdag 2 december worden liefhebbers van leuke lingerie en mooie vrouwen op hun wenken bediend, want dan gaat in Londen de jaarlijkse Victoria’s Secret show door.

Elk jaar dartelen de knappe Angels van het Amerikaanse lingerielabel op de catwalk in kunstige, extravagante outfits. Daarbij kunnen ze rekenen op miljoenen kijkers wereldwijd. Wij verzamelden dankzij Stylight.nl enkele leuke weetjes over deze show.

1. De show wordt twee keer na elkaar opgenomen, zodat de monteurs de beste shots uit de twee opnames kunnen halen. Wanneer een model dus struikelt of een flater begaat, kan het dus nog gered worden dankzij de tweede opname.

7 dingen die je nog niet wist over de Victoria's Secret show

2. De allereerste peperdure Fantasy Bra werd geshowd door Claudia Schiffer in 1996. Al was de beha met diamanten nooit te zien op de catwalk, enkel op foto in de kerstcatalogus.

3. Pas in 2001 mocht de Fantasy Bra de catwalk op aan het lijf van Heidi Klum, nu speelt de dure beha de hoofdrol in elke show.

7 dingen die je nog niet wist over de Victoria's Secret show

4. De duurste Fantasy Bra aller tijden was die uit 2000. De 1300 edelstenen om het lichaam van Gisele Bündchen waren maar liefst meer dan 12 miljoen euro waard.

5. Het duurste stuk van de show wordt bovendien nooit te koop aangeboden, wegens te duur. Elke keer wordt de Fantasy Bra zorgvuldig opnieuw uit elkaar gehaald.

7 dingen die je nog niet wist over de Victoria's Secret show

6. Aan de Fantasy Bra uit 2011, gedragen door Adriana Lima, werd maar liefst 1500 uur gewerkt. Zowat het dubbele of zelfs driedubbele van de andere jaren.

7. De opnamedag van de Angels begint al om 10u, want dan worden ze op het appel verwacht. De eerste show wordt gelopen om 16u, de tweede sluit hierop aan. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content