6 x duurzame mode events in oktober

'Ideal Vice' van Ilke Cop © Aaron Lapeirre

Oktober, de blaadjes vallen van de bomen en we dromen alvast van een witte Kerst en een nieuw jaar. Daar horen ook goede voornemens bij, voornemens over een eerlijke en propere planeet. Deze vier evenementen rond fair fashion helpen je op weg.

Fair is the new black? Wij geloven er alvast in. Oktober is dé maand bij uitstek om fair fashion te vieren. Zet deze data in je agenda.

Fair Fashion Fest in Gent

Dit festival rond eerlijke mode in Gent was vorig jaar een groot succes en nodigt opnieuw iedereen uit in het MIAT om gratis te ontdekken wat duurzame mode nu precies inhoudt. Workshops, lezingen, een defilé en verschillende standjes houden je de ganse namiddag zoet.

Fair Fashion Fest is een initiatief van Gent Fair Trade, een partnerschap tussen Stad Gent en Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum.

Praktisch

Van 12 tot 18 uur, gratis.

MIAT

www.fairfashionfest.be

VIÖMÄRKT

Deze Closet Sale van UGent1010 en Ecomarkt focust op fair fashion. Taart, muziek, gratis eten, gratis drinken en mooie mode: dat is de VlÖMÄRKT in Gent. UGent1010 is een studentenorganisatie die geeft om duurzaamheid. Samen met de universiteit en hogescholen, proberen ze op een ongedwongen en fijne manier meer duurzaamheid te bereiken. De Ecomarkt is georganiseerd door het Duurzaamheidskantoor. En dan zeggen ze dat de jeugd lui en onverschillig is? Think again.

Praktisch

11 oktober van 16u tot 19.30u

Ufo – Universiteitsforum Gent Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent

Facebookevent

Dag van De Kringwinkel

Op 15 oktober smijt De Kringwinkel de deuren open. Tweedehands kledij tegen scherpe prijsjes: ook dat is duurzame mode. Verspilling en kleren die op de afvalberg terechtkomen zijn immers belangrijke redenen waarom de mode-industrie zo’n grote voetafdruk heeft.

Vooral in de Kringwinkel Spoor 2 in Puurs, Kringwinkels Zuiderkempen Geel & Heist-op-den-Berg, Kringwinkel De Cirkel in Westmalle en Kringwinkel Antwerpen in Kapellen focussen op mode. Spring er eens binnen en wie weet vind je er wel dé aankoop van het najaar.

Klik hier voor alle praktische info en adressen.

M-Fair in Mechelen

Op zondag 16 oktober vindt de tweede editie van de M-Fair plaats, een festival rond eerlijke en duurzame kledij. Bewust eerlijke consument of rasechte fashionista? Iedereen komt aan z’n trekken tijdens een markt, modeshows, fototentoonstelling, debat en gratis workshops. Om elf uur tonen opkomende ontwerpers hun interpretatie van eerlijke mode. Hier werd een wedstrijd aan gekoppeld: de ontwerpers gingen de uitdaging aan om mooi, uniek, innovatief, eerlijk en duurzaam te werk te gaan.

Praktisch

Dit gratis event vindt plaats op zondag 16 oktober, vanaf 10.30u Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Klik hier voor meer info.

MOOI Festival in Antwerpen

Na Gent en Mechelen buigt ook Antwerpen zich over de vraag of het de hoofdstad van duurzame mode kan worden. Villanella in samenwerking met modeontwerper Bruno Pieters, Plan C, 11.11.11 en het FFI organiseren samen het MOOI Festival in De Studio.

Op 29 en 30 oktober kan je via verschillende activiteiten kijken, voelen, passen en luisteren naar de toekomst van onze (hopelijk duurzame) modeindustrie. Een weekend vol kijk-, luister- en ervaringsplezier over de mooiste mode van morgen.

Praktisch

Het weekend van 29 en 30 oktober, in De Studio in Antwerpen. Lees hier meer over het programma.

Meer info via www.mooi-festival.com

Week van de Fairtrade

Van 5 tot 15 oktober vieren we de Week van de Fairtrade. Ook tijdens deze week kan je je duurzame modehart ophalen. Noteer alvast deze evenementen in de agenda:

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content