6 redenen waarom we uitkijken naar modeweek van Parijs

© Facebook

Het modecircus strijkt neer vanaf 23 september in Parijs. De stad wordt ondergedompeld in de wereld van de mode en ontwerpers uit binnen- én buitenland tonen hun nieuwe collecties voor de lente/zomer van 2015 aan de wereld. Ook Knack Weekend zal aanwezig zijn op de modeweek in Parijs en verslag uitbrengen van de gebeurtenissen ter plekke.

Het modecircus strijkt neer vanaf 23 september in Parijs. De stad wordt ondergedompeld in de wereld van de mode en ontwerpers uit binnen- én buitenland tonen hun nieuwe collecties voor de lente/zomer van 2015 aan de wereld. Ook Knack Weekend zal aanwezig zijn op de modeweek in Parijs en verslag uitbrengen van de gebeurtenissen ter plekke.

Maar wat maakt de modeweek in Parijs nu zo speciaal? Dit jaar zijn er alvast weer enkele dingen om naar uit te kijken. We lijsten zeven van deze nieuwigheden of speciale gebeurtenissen voor u op:

1. De Belgen in Parijs

Het Belgische modetalent toont hun creaties niet ver van huis. In Parijs zijn nog steeds de meeste aantal Belgen vertegenwoordigd en dat maakt het als Belgische journalist enkel nog maar interessanter. Er zijn grote kleppers zoals Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Veronique Branquinho en AF Vandevorst. Maar ook Christian Wijnants en Cedric Charlier tonen hier hun nieuwste creaties. Veel Belgisch talent daar in Parijs!

2. De grote modehuizen tonen hier hun nieuwe collecties

Parijs is een echte modestad en veel grote modehuizen, met een lange geschiedenis, kiezen dan ook nog steeds voor deze stad om hun nieuwe collecties aan pers en publiek voor te stellen. Parijs spreekt tot de verbeelding. Modelabels als Christian Dior, Chanel en Louis Vuitton blijven dan ook honkvast aan ‘hun’ Parijs.

3. De laatste show van Jean Paul Gaultier tijdens de ready-to-wear modeweek

Eerder deze maand heeft de Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier bekendgemaakt dat hij stopt met het maken van confectiekleding, om zich toe te leggen op haute couture, parfum en andere projecten. Dat wil ook zeggen dat hij nu zijn laatste ready-to-wear kledinglijn nu zal voorstellen tijdens de modeweek. De shows van Jean Paul Gaultier zijn altijd een spektakel waar plezier en verwondering centraal staan. Hij zal ongetwijfeld gemist worden op de modeweek van de ready-to-wear in Parijs.

4. Véél sterren bij Givenchy

Riccardo Tisci, ontwerper bij Givenchy, is vriend aan huis bij Kim Kardashian, Kate Moss, Naomi Campbell en vele andere Hollywoodsterren. Het mag dan ook niet verbazen dat we een bus vol bekende koppen verwachten op de eerste rij tijdens zijn show voor Givenchy. Wat we precies van de collectie mogen verwachten is niet duidelijk, maar we kunnen er wel al vanuit gaan dat het sterrenkijken wordt tijdens de show. Misschien zelfs Kanye West op de eerste rij?

5. Christian Dior op een nieuwe locatie

Voor het volgende lente/zomerseizoen gaat Dior de kunstige kant uit. Zo zullen ze voor het eerst de nieuwe collectie voorstellen tijdens een show in de binnenplaats van het Musée du Louvre. Enkel Louis Vuitton deed hen deze spectaculaire locatie al eens voor. We vermijden dan ook dat de collectie van Raf Simons voor Dior ongelofelijk kunstig zal zijn.

6. Alle ogen gericht op Kendall Jenner

Kendall Jenner, telg uit de Kardashianclan, is het helemaal aan het maken in de internationale modellenwereld. Vorig jaar zette de jonge Kendall haar eerste stappen op de catwalk tijdens de internationale modewereld, maar dit jaar is ze uitgegroeid tot een vaste waarde én een graag gezien model. In New York liep ze dit seizoen mee in shows van onder meer Diane Von Furstenberg en Tommy Hilfiger, Londen Fashion Week liet ze voor wat het was en momenteel maakt ze in Milaan furore in shows van onder meer Fendi en Dolce & Gabbana. Zonder enige twijfel zal ze ook te zien zijn op de catwalk in Parijs bij enkele van de grote modehuizen.

Paris Fashion Week vindt plaats van 23 september tot 1 oktober. Volg alles in verband met de shows, streetstylers en sfeer via onze website.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content