5 tips om te wandelen op hakken als een pro

Schoenen dragen met hoge hakken kan soms een uitdaging zijn. Je elegant voortbewegen op hoge schoenen is absoluut zo makkelijk nog niet, daarom enkele tips om dit in de toekomst vlotter te laten verlopen.

Schoenen dragen met hoge hakken kan soms een uitdaging zijn. Je elegant voortbewegen op hoge schoenen is absoluut zo makkelijk nog niet, daarom enkele tips om dit in de toekomst vlotter te laten verlopen.

De zomer is een dankbaar seizoen om even de ‘platte’ schoenen uit de kast te halen. Denk aan sandalen of ballerina’s, die hebben vaak geen hak nodig om elegant te zijn. Maar de herfst/winter komt er stilaan weer aan, dus wie houdt van laarzen met hoge hakken of pumps, die kan nu al best wat beginnen oefenen. Zo kom op het moment zelf niet over als een loper op stelten, maar kan je je gracieus voortbewegen. Want op hakken lopen, eigenlijk is dat toch wel een beetje een kunst hoor.

1. De pasvorm en maat moet helemaal juist zijn

De vorm en maat van de schoenen moeten helemaal perfect zijn. Dit omdat je anders in de schoen zal beginnen ‘slippen’, zoals bij een slipper. Laat staan dat je dan perfect op hakken kunt lopen. Dus de eerste belangrijke voorwaarde is: het schoentje moet passen. Doet het dat niet => vuilbak.

2. Draag de schoenen zonder kousen

Pumps met hakken of een hogere sandaal, die draag je absoluut zonder kousen. Daarom is het belangrijk goed na te denken over de seizoenen en deze kledij goed te scheiden, maar ook om het meer comfortabel te hebben draag je dit soort schoenen zonder kousen. Waarom? Omdat je meer grip heb op blote voeten en minder snel zal schuiven.

3. Krasjes in de zolen

Dit is een trucje van op de catwalk. Daar brengen de modellen vaak kleine krasjes aan in de zolen van de schoenen om niet uit te schuiven op de gladde catwalk. Het is een trucje dat jij zelf ook gemakkelijk kan toepassen en het brengt meer ‘grip’.

4. Lopen en hoge schoenen, geen goede combinatie

Wie nog snel even een boodschap moet gaan doen of gehaast is om naar het werk te gaan, die kan beter de hoge schoenen in de kast laten staan. Je haasten, dat wil eigenlijk zeggen ‘lopen’, is een gevaar voor dames die kiezen voor hoge hakken. Je verliest makkelijk je evenwicht en voor je het weet lig je onderuit. Een tip: voor de snelle of gehaaste uitstappen neem je platte ballerina’s mee, die je vervolgens makkelijk wisselt voor hakken tijdens bijvoorbeeld een etentje of een romantische uitstap.

5. Denk aan je lichaam

Hoge hakken vragen veel van een vrouwenlichaam. Je houding is aangepast, de vorm van de voet is veranderd en je knieën krijgen heel wat meer te verduren. Daarom raden we af om constant op hoge hakken rond te lopen, de tol voor je lichaam is gewoon te hoog. Dit kan je makkelijk oplossen door af en toe te wisselen met een lagere hak of platte schoenen.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content