5 tips om stijlvol een rok met split te dragen

Een jurk of rok met split kan heel snel erg ’trashy’ overkomen. Wij verzamelden enkele tips om deze look elegant te dragen.

Een jurk of rok met split kan heel snel erg ’trashy’ overkomen. Wij verzamelden enkele tips om deze look elegant te dragen.

1. Test de outfit op voorhand

Voor je de deur uitgaat, test je beter eens of je outfit niet te bloot is. Loop wat rond, ga eens zitten en bekijk of omstaanders niet te veel inkijk zullen hebben.

2. Kies voor een losse stof

Opteer voor een jurk of rok die gemaakt is uit een losse, lichte stof. Die zal luchtig meebewegen als jij rondwandelt en zo minder kans geven op een gênant moment. Wanneer je kiest voor een strakke rok of jurk zal die er snel erg goedkoop uitzien, alsof je benen uit de rok komen gebarsten.

3. Combineer met casual accessoires

Probeer een lieflijke look neer te zetten met vrouwelijke accessoires of kies voor een stoere look. Een rok of jurk met split kan al heel snel als te sexy worden ervaren, zeker als je gaat voor een overvloed aan ‘bling’ of lederen accessoires.

4. Maak van de split je enige eye-catcher

Net zoals een korte rok en een diepe decolleté niet samen gaan, gaat ook een rok of jurk met split niet samen met te veel bloot op het bovenlichaam.

5. Hou iets achter de hand

Neem bijvoorbeeld een lange trenchcoat mee om in situaties die erom vragen toch voor wat meer ‘bedekking’ te kunnen zorgen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content