5 tips om slim online te shoppen

© iStock

Combineer jij een fulltime job, enkele leuke hobby’s en een huishouden? Dan zal de zin ‘Ik heb gewoon geen tijd om te winkelen’ je vermoedelijk bekend in de oren klinken. Gelukkig voor jou bestaat er zoiets als het internet.

Want de beste koopjes, die doe je gewoon vanuit je zetel. En dankzij deze tips doe je dat ook nog eens met een kleine kans op miskopen.

1. Weet waar je moet zijn

Ga voor een webshop die je kent en vertrouwt. Vraag je vriendinnen waar zij reeds leuke shopervaringen hadden, of check je favoriete lifestylemagazine voor de echte aanraders.

Let ook op van waar je webwinkel afkomstig is. Zo kan bij een niet-Europese webshop de prijs onverwacht een pak hoger uitdraaien dan wat je oorspronkelijk in gedachten had door taksen, verzendingskosten, andere BTW tarieven,…. Ontdek de Belgische pareltjes, er zijn er meer dan je denkt.

2. Heb oog voor detail

In een winkel bekijk en betast je de kleding tot in detail. Doe dat dus ook online. Neem de tijd om alle foto’s goed te bekijken en neem geen genoegen met 1 enkele foto. Ga op zoek naar een website die voldoende (detail)foto’s voorziet. Enkel zo kan je een echte inschatting maken van de look.

Foto’s, hoe gedetailleerd ze ook zijn, kunnen nog niet alles perfect tonen zoals een product in werkelijkheid kan. Daarom is het handig voor de aankoop van bijvoorbeeld kleding dat er vermeld wordt wat de maten zijn van het model op de foto. Zo kan je beter inschatten en vergelijken hoe het stuk bij jezelf gaat passen. Er zijn bijvoorbeeld ook shops die vermelden of een bepaald stuk groot of klein uitvalt.

5 tips om slim online te shoppen
© iStock

3. Ga op zoek naar extra productinformatie

Oké, je hebt de look nu al goed bestudeerd, maar hoe zit het met de feel? Een betrouwbare webshop vermeldt naast de prijs en de maat ook andere productinformatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stofsamenstelling of de wasvoorschriften. Allergisch voor bepaalde stoffen of geen zin in handwas? Dan kan je bepaalde stukken beter links laten liggen.

4.Check hoe en wanneer je pakket verzonden en geleverd wordt

Zijn er mogelijkheden voor weekend- en of avondleveringen? Kan je het pakket afhalen in een Kialapunt? Lees vooraf ook goed de info over retourverzendingen. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

5. Download de app

Wil je echt shoppen waar en wanneer het jou uitkomt? Zorg er dan zeker voor dat je de app van je favoriete webshop download. Hhandig toch, die smartphone?

(Bron: Vente-exclusive.com)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content