5 redenen waarom we uitkijken naar de New York Fashion Week

We staan nu al gespannen voor de start van de modeweek in New York, want het belooft een fantastische editie te worden. Op 6 februari gaat de modeweek in de Amerikaanse stad van start en krijgen we de trends voor komende winter te zien.

We staan nu al gespannen voor de start van de modeweek in New York, want het belooft een fantastische editie te worden. Op 6 februari gaat de modeweek in de Amerikaanse stad van start en krijgen we de trends voor komende winter te zien. 1. Kim en Kanye ‘frontrow’ bij grote shows

Tijdens de vorige editie van de modeweken, in september 2013, bij de voorstelling van de lente/zomermode voor 2014, waren Kim Kardashian en Kanye West in Parijs. Ze werden op de voet gevolgd door talloze paparazzi en waren felbegeerde gasten op modeshows. Zo zaten ze onder meer ‘frontrow’ bij Givenchy. Baby North lieten ze thuis, maar wie weet is ze er deze keer in New York wél bij. Uitkijken naar wat dat zal geven.

2. De schoenencollectie van Sarah Jessica Parker voor Manolo Blahnik zal worden onthuld

Onlangs werden de beelden vrijgegeven van de schoenencollectie van Sarah Jessica Parker voor Nordstrom. Maar ze is ook in zee gegaan met Manolo Blahnik om een schoenen collectie voor het label te ontwerpen. Carrie Bradshaw, haar alter ego in ‘Sex and The City’, zou alvast apetrots zijn. Tijdens deze editie van de modeweek in New York zal de volledige collectie van Parker voor Blahnik onthuld worden. Wij zitten alvast op het randje van onze stoel.

3. Ontdekken van nieuwe labels

Tijdens elke modeweek, of het nu is Parijs, Londen, Milaan of New York is, valt er nieuw modetalent te ontdekken. Zo kijken we dit jaar erg uit naar onder meer Rosie Assoulin en Delpozo.

4. De nieuwe collectie van Jenny Packham

Sinds Kate Middleton enkele keren werd gespot in een ontwerp van Packham, werd de ontwerpster gekatapulteerd naar het ‘sterrendom’ van modeontwerpers. Iedereen is benieuwd naar haar nieuwe collectie, want hier zal ook Kate Middleton haar hartje in ophalen. Willen we weten waarin we Kate volgende winter kunnen verwachten? Dan volgen we de show van Packham op de voet.

5. Streetstylers

Tijdens elke editie van de modeweken worden shows overspoeld door streetstylers, die voor de show maar wat graag poseren voor de aanwezige fotografen. Het is dit jaar afwachten hoeveel streetstylers er nog zullen opdagen, er werd namelijk bekendgemaakt door de organisatie van de modeweek dat bloggers niet langer welkom zijn op elke show, maar we kijken hier alvast naar uit. Bloggers zijn daarom niet noodzakelijk ook streetstylers, ook gasten van de show kunnen zich enorm opkleden, maar er waren toch heel wat bloggers bij. We kijken uit naar hun creativiteit op vlak van mode en welke nieuwe trends zij zullen presenteren.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content