5 redenen waarom we uitkijken naar de collectie van Alexander Wang x H&M

Het nieuws over Alexander Wang voor H&M is kakelvers. De modewereld stond meteen op z’n kop nadat dit grote modenieuws werd bekendgemaakt. Ook wij staan te trillen op onze benen van enthousiasme en kunnen nauwelijks wachten om het eindresultaat van de samenwerking te bewonderen. Alexander Wang is namelijk een tovenaar met kleding, die een voeling heeft met mode zoals maar weinigen gegeven is.

Het nieuws over Alexander Wang voor H&M is kakelvers. De modewereld stond meteen op z’n kop nadat dit grote modenieuws werd bekendgemaakt. Ook wij staan te trillen op onze benen van enthousiasme en kunnen nauwelijks wachten om het eindresultaat van de samenwerking te bewonderen. Alexander Wang is namelijk een tovenaar met kleding, die een voeling heeft met mode zoals maar weinigen gegeven is.

De collectie van Alexander Wang voor H&M ligt pas vanaf november in de filialen van de Zweedse modeketen. Ons enthousiasme rond deze samenwerking is nauwelijks te temperen en het is dan ook uitkijken én aftellen naar deze collectie. H&M is er alvast in geslaagd om een waardige opvolger te vinden voor de laatste samenwerking, namelijk die met Isabel Marant.

Wij geven u alvast vijf redenen mee waarom u in november zeker in de rij moet gaan staan om een stuk uit de collectie van Alexander Wang voor H&M te kunnen bemachtigen.

1. Zwart is dé kleur

Alexander Wang heeft een voorliefde voor zwart. Zo gaat hij niet enkel zelf meestal gekleed in een zwarte outfit, maar ook zijn outfits zijn geen kleurrijke, frivole ‘dingskes’. Het zijn stoere, vaak donkere kledingstukken, die vaak voor zich spreken of het figuur van de vrouw in de verf zetten. We verwachten dan ook heel wat zwart terug te zien in de collectie van Wang x H&M.

2. Voor stoere vrouwen en meisjes

De collecties van Alexander Wang, zeker onder zijn eigen label, bevatten steeds een vleugje rock ’n roll. Alexander Wang is een ontwerper die vooral bekend is voor zijn sweaters. Verwacht met andere woorden maar een hele hoop sweaters in de collectie voor H&M. Een trui met een groot opschrift, sweaters, een lederen vestje of een trui in combinatie met een korset. Doet dit misschien een belletje bij u rinkelen? Zo droeg Axelle Red een trui van Alexander Wang tijdens de uitzending van ‘The Voice’ op VTM. Het was een grijze trui met een korset aan vastgemaakt. Een kledingstuk waar Axelle Red heel wat kritiek op heeft gekregen en waaruit wij enkel kunnen besluiten: Alexander Wang ontwerpt voor sterke vrouwen, die goed weten wat ze willen en niet om een mode-experiment verlegen zitten.

3. Herinnert u zich nog zijn samenwerking met UNIQLO en GAP?

Met zijn samenwerking met H&M is Wang eigenlijk niet aan zijn proefstuk toe. Zo ontwierp hij al eerder voor grote modeketens, waaronder UNIQLO (in 2008) en GAP (in 2009). Met deze collectie voor H&M is hij dus niet aan zijn proefstuk toe, al zal de impact van deze collectie wel groter zijn dan voor de twee andere labels. De collectie van Wang voor UNIQLO bevatte een reeks kleedjes in wit en zwart. De collectie voor GAP was dan weer geïnspireerd op de klassieke trenchcoat en op dit thema verder gewerkt. Wij hopen alvast dat de collectie voor H&M meer vuurwerk zal geven.

4. Een feestje met heel wat bekende gezichten

Alexander Wang mag heel wat bekende sterren als fans van zijn label beschouwen. Niet enkel is zijn modelabel ‘big’ bij r&b en hip hop-artiesten, maar ook Hollywood valt als een blok voor Wang. Voorbeelden van Wang-fans zijn onder meer Beyoncé en manlief Jay-Z, Rihanna, Victoria Beckham en Michelle Obama. Op de lancering van vorige samenwerkingen van H&M kwamen steeds grote sterren opdagen, denk aan Sarah Jessica Parker bij Maison Martin Margiela voor H&M of January Jones bij Isabel Marant voor H&M. We zijn er dan ook van overtuigd dat de collectie van Wang voor H&M heel wat bekend volk op de been zal brengen.

5. Iedereen wil een handtas van Alexander Wang

De handtassen van Alexander Wang zijn misschien wel de populairste items uit zijn gehele collectie. Zo introduceerde hij een zwart model met onderaan studs. Een handtas die uitgroeide tot de lieveling van vele sterren, waaronder de zusjes Olsen, Kristen Cavalleri, Miranda Kerr, Fergie en Dakota Fanning. De handtas is uitgegroeid tot een klassieker, die tijdloos zwart combineert met een stoerder kantje. Misschien denkt Alexander wel aan zijn vele fans en brengt hij een variatie op deze handtas op de markt via H&M?

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content