4 mode-apps die je niet mag missen op je smartphone

Ook de mode-industrie heeft de kracht van de app ontdekt. Deze week nog bracht de Prada groep een eigen app uit: ‘Somebody, waarmee elkaar berichten sturen nog nooit zo leuk was. Dit toont aan dat de mode-industrie niet anders kan dan de nieuwe technologie gebruiken en omarmen en de particulier, tja die kan er maar van genieten.

Ook de mode-industrie heeft de kracht van de app ontdekt. Deze week nog bracht de Prada groep een eigen app uit: ‘Somebody, waarmee elkaar berichten sturen nog nooit zo leuk was. Dit toont aan dat de mode-industrie niet anders kan dan de nieuwe technologie gebruiken en omarmen en de particulier, tja die kan er maar van genieten.

Apps schieten als paddenstoelen uit de grond. En ook de mode-industrie stort zich op deze technologie. Intussen zijn er al verschillende mode-gerelateerde apps die je kunt downloaden, maar toch is het belangrijk om het kaf van het koren te scheiden en je enkel bezig te houden met apps die echt de moeite waard zijn.

Om je de weg naar de toffe en nuttige apps makkelijker te vinden ,stellen we jouw deze vier originele apps voor die je het leven wel eens een stuk leuker zouden kunnen maken.

1. Somebody van Prada Group: Voor het creëren van deze app stapte het modelabel naar Miranda July, zij maakte eerder al enkele kortfilms voor Miu Miu. De voorstelling van de app vond dan ook plaats op het Filmfestival van Venetië. Met deze app gebeurt er iets leuks bij het verzenden van berichten naar elkaar. Zo krijg je boodschappen als: ‘stuur het bericht naar iemand in de buurt van de persoon die je wil bereiken, en vraag hem of haar om de boodschap verbaal over te brengen’ of ‘geef elkaar een knuffel’.

Je kan het dus uitmaken met je lief via een boodschapper die jouw boodschap doorgeeft. Een leuke app, die er visueel ook erg sterk uitziet, die mensen toch wel een beetje dichter bij elkaar brengt.

2. ASAP54: Jaloers op wat iemand draagt en durf je niet vragen van welk modelabel de kleren zijn? Geen nood, ASAP54 biedt de oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is een foto trekken van deze persoon (wel vreemd om een foto van iemand te maken, en toch die persoon niet durven aanspreken) en de foto via de app doorsturen naar het team achter ASAP54. Zij zoeken dan voor jou op van welke label de kleding is en waar je het online kan shoppen. Kan je heel wat tijd doen besparen.

3. Stylebook Closet: een hele kleerkast vol met kleren en toch sta je ’s ochtends met handen in het haar naar je kleding te gapen. Deze vraag weergalmt ongetwijfeld in je hoofd: ‘wat moet ik vandaag weer aan?’. Het lijkt alsof je alle mogelijke combinaties al hebt geprobeerd en te inspiratie is op. Wel, hier is de app ‘Stylebook Closet’ een redder in nood. Je neemt afzonderlijke foto’s van elk kledingstuk en kan ze dan bij elkaar zetten om eindeloze combinaties te maken. Bespaart je ’s ochtends ongetwijfeld heel wat tijd.

4. Modiface: deze app werd ontwikkeld voor professionele make-up artists, maar is nu ook verkrijgbaar voor de gewone particulier. Wat je moet doen is een foto nemen van je hoofd en vanaf dan kan je beginnen spelen en experimenteren met make-up. Je komt meteen ook te weten welke producten je waar kan kopen. Welk kapsel zou mij staan? Geen probleem, met deze app kan je de meest wilde lokken uitproberen.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content