3 vragen aan moderedactrice Ellen De Wolf over Oscar de la Renta

© Belga

Ellen De Wolf, moderedactrice van Knack Weekend, beantwoordt drie vragen over de iconische ontwerper Oscar de la Renta.

Oscar de la Renta overleed op 82-jarige leeftijd ten gevolge van kanker. Wereldwijd rouwen fans om het verlies van een groot talent in de mode. Ellen De Wolf, moderedactrice van Knack Weekend, beantwoordt drie vragen over de iconische ontwerper.

Wat was zijn grootste verdienste in de modewereld?

Oscar de la Renta wordt niet zomaar de ‘glamourgoeroe’ genoemd. Hij kleedde de Park Avenue jetset, Hollywoodsterren en Amerikaanse First Ladies. Toch was hij ook een van de eerste die geloofde in prêt-à-porter, toen dat nog een relatief nieuw concept was in 1965, het jaar dat hij zijn merk oprichtte. Na zijn laatste show afgelopen september in New York, die in ware de la Renta-stijl ultravrouwelijk, elegant en rijk aan kleur was, vatte model Karlie Kloss het mooi samen: “There is no one on earth who makes a woman feel more beautiful than Oscar de la Renta.”

Wat waren zijn meest iconische looks?

Zijn meest recente creatie die ons zal bijblijven, is de jurk die hij ontwierp voor Amal Alamuddin voor haar huwelijk met George Clooney. Maar hij kleedde bijvoorbeeld ook Hilary Clinton voor de cover van Vogue, de eerste keer trouwens dat een First Lady op de cover van het Amerikaanse modeblad stond. Mijn persoonlijke favoriet is de roze cocktailjurk die Carrie Bradshaw droeg in het zesde een laatste seizoen van Sex and the City. Ik vind het een mooi voorbeeld van zijn stijl: een mooie coupe, vrouwelijk, kleurrijk en toch speels.

Wat mogen we verwachten van zijn opvolger Peter Copping?

Ik verwacht geen grote koerswijzigingen, toch zeker niet de eerste seizoenen. Peter Copping is een goede match voor het label. Zijn werk voor Nina Ricci ligt in de lijn van wat men bij de la Renta verwacht. Het feit dat Oscar de la Renta hem zelf nog heeft aangesteld als creatief directeur van zijn label zegt veel over Coppings capaciteiten. Als je zoals Oscar de la Renta na een carrière van meer dan vijftig jaar voor het eerst de scepter doorgeeft, dan is dat niet aan de eerste de beste.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content