3 vragen aan Edouard Vermeulen, jurylid van Weekend Fashion Award

© Belga

Elke dag tot en met 14 oktober beantwoordt een jurylid van de Weekend Fashion Award 3 vragen over dit event. Vandaag is het de beurt aan Edouard Vermeulen, modeontwerper van Natan.

Elke dag tot en met 14 oktober beantwoordt een jurylid van de Weekend Fashion Award 3 vragen over dit event. Vandaag is het de beurt aan Edouard Vermeulen, modeontwerper van Natan. Welke fundamentele eigenschap moet een jonge ontwerper bezitten om te slagen in dit milieu?

Veel geduld hebben en passie voor het vak. Wat belangrijk is is de creativiteit, maar ook het menselijke én commerciële aspect is belangrijk. De commerciële visie is bovendien essentieel om te slagen in je opzet. Er is ook de geluksfactor en de timing, maar passie blijft essentieel.

Wat betekent de overwinning van de Weekend Fashion Award voor een jonge designer vanuit uw perspectief als professionele ontwerper?

We moeten de jonge talenten steunen, zeker vandaag, omdat het moeilijk tijden zijn. De markt is erg gesloten en daarom moeten jonge designers elke kans grijpen die hen aangeboden wordt. Voor ons als professionelen zijn de Weekend Fashion Awards interessant omdat we op die manier nieuw talent kunnen ontdekken.

De Weekend Fashion Award is belangrijk voor ontwerpers. Worden jonge ontwerpers genoeg bijgestaan in dit milieu? Hebt u voorstellen om ze beter te ondersteunen?

Mensen zouden in mijn ogen meer stages moeten kunnen volgen en beter opgevolgd worden. Hierbij zou het misschien interessant zijn om stagiaires te betalen voor hun werk want ze moeten er tenslotte een tijd van kunnen leven.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content