3 vragen aan Anne-Françoise Moyson, moderedactrice bij Le Vif Weekend

Elke dag tot en met 14 oktober beantwoordt een jurylid van de Weekend Fashion Award 3 vragen over dit event. Vandaag is het de beurt aan Anne-Françoise Moyson, moderedactrice bij le Vif Weekend.

Wat betekent de overwinning van de Weekend Fashion Award voor een jonge designer vanuit uw perspectief als professionele modejournalist?

De jonge ontwerpers die geselecteerd werden voor de Weekend Fashion Award zijn vers van de pers: ze zijn afgestudeerd in juni en zijn pas sinds enkele maanden losgelaten in de wijde wereld. Deelnemen aan onze wedstrijd en winnen, geeft hen een boost, en dat is niet niets. En ze genieten van een mooie zichtbaarheid in de media, winnen een prijs van 10.000 euro en soms slepen ze zelfs een job in de wacht. Céline De Schepper, bijvoorbeeld, de winnares van 2010, werd door Anne Chapelle, de CEO die in de jury zat, bij Ann Demeulemeester aangeworven.

Welke fundamentele eigenschap moet een jonge ontwerper bezitten om te slagen in dit milieu?

Er is er meer dan één: veeleisendheid, geduld, verbetenheid, talent, zelfvertrouwen en vertrouwen in je talent, en ook een duo kunnen vormen met een partner die perfect het financiële en commerciële aspect kan beheren.

De Weekend Fashion Award is belangrijk voor ontwerpers. Worden jonge ontwerpers genoeg bijgestaan in dit milieu? Hebt u voorstellen om ze beter te ondersteunen?

Je kan hen altijd beter ondersteunen. Zowel de politiek, de media als de consumenten kunnen hierin een rol spelen. Meer nieuwsgierigheid aan de dag leggen bijvoorbeeld of creaties dragen van jonge mensen uit onze modescholen die in hun atelier of soms zelfs in hun living ontwerpen, is voor hen van levensbelang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content