3 vragen aan Anne Chapelle over de Weekend Fashion Award

Elke dag tot en met 14 oktober beantwoordt een jurylid van de Weekend Fashion Award 3 vragen over dit event. Vandaag is het de beurt aan Anne Chapelle.

Welke fundamentele eigenschap moet een jonge ontwerper bezitten om te slagen in dit milieu?
De wil om te slagen is essentieel. Daarenboven is het van cruciaal belang dat ontwerpers hun kosten en opbrengsten leren begrijpen en hier met zorg mee leren om te gaan.
Dit alles dient gepaard te gaan met een flinke dosis eerlijkheid, jezelf en anderen in vraag durven stellen en kritisch zijn tegenover jezelf en anderen.

Wat betekent de overwinning van de Weekend Fashion Award voor een jonge designer vanuit uw perspectief als professioneel (ontwerper, journalist, investeerder)? Elke overwinning is belangrijk. Het geeft jongen mensen een bevestiging dat ze goed bezig zijn, het stimuleert en motiveert ze.
Je kan het beschouwen als een steun in de rug voor een volgend project, voor een volgende uitdaging.

Worden jonge ontwerpers genoeg bijgestaan in dit milieu? Hebt u voorstellen om ze beter te ondersteunen?
Er zijn voldoende mogelijkheden en initiatieven voor handen in ons systeem om jonge mensen, jongen ontwerpers/kunstenaars te ondersteunen.

Het is echter een kwestie van het duidelijk omlijnen van de pijnpunten. Definiëren en duidelijk maken waar er precies steun voor nodig is en die daarna dan ook daadwerkelijk vragen of opzoeken. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content