20.000 valse Louboutins in beslag genomen

© reuters

Aan de Amerikaanse grens zijn zo’n 20.000 paar valse Louboutins in beslag genomen. De designerschoen met de kenmerkend rode zool is een van de meest nagemaakte designeritems ter wereld.

Aan de Amerikaanse grens zijn de afgelopen weken verschillende ladingen namaakartikelen in beslag genomen, waaronder twee keer een verscheping van valse Louboutinschoenen, afkomstig uit China.

Hoewel de buit slechts een totale waarde van 46.660 euro (of zo’n 2 euro per schoen) heeft, zou de lading voor heel wat meer op de Amerikaanse markt verkocht worden, namelijk aan zo’n 730 euro per paar. Dit is nog altijd een hele som geld, maar aangezien het gaat om goede namaak konden de Chinezen dat gerust vragen. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat vrouwen zich laten inpalmen door zogenaamde “stuntkortingen” op websites.

Christian Louboutin zal zich alvast verrukt in de handen gewreven hebben bij het horen van het nieuws. De ontwerper had namelijk geen al te best jaar; waarin hij rechtszaken verloor tegen onder meer modeketen Zara die zijn rode zool zogezegd had “gestolen”. Een schoen met rode zool produceren is echter heel wat anders dan flagrante namaak, en dus zullen de Chinese schoenen zonder pardon vernietigd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content