15 jaar FFI: de Belgen in Londen

Twee verjaardagen werden er gevierd in het Flanders House te Londen. Zo bestaat de Antwerpse modeopleiding ondertussen al weer 50 jaar en mocht het Flanders Fashion Institute 15 kaarsjes uitblazen. Het FFI zou het FFI niet zijn moesten ze ook deze gelegenheid niet gebruiken om een Belgische ontwerper in de schijnwerpers te zetten: Christian Wijnants, finalist van de International Woolmark Prize.

De Belgen enkel in Parijs? Niet als het van het Flanders Fashion Institute afhangt. Het FFI organiseerde haar 15e verjaardagsfeestje in Londen, alwaar “onze” Christian Wijnants in de running is voor de prestigieuze Woolmark Prize.

Tijdens een heuse Belgisch cocktailparty met Elixir d’Anvers, Vedett, frietjes en bassen van Merdan Taplak werden ontwerpen van Wijnants in de kijker gezet. Wijnants, die overigens zelf al meer dan tien jaar bezig is, won vorig jaar de Europese finale van de Woolmark Prize en dingtt nu tijdens de modeweek van Londen mee naar de internationale hoofdprijs. Die kans zag het FFI schoon om deze ontwerper -en tegelijkertijd de Belgische mode- voor te stellen aan de Londenaars.

België is immers meer dan de Antwerpse Zes en in Londen weet men de Belgische esthetiek zeker te smaken. Een kolfje naar de hand van het Flanders Fashion Institute dat nu toch al vijftien jaar ontwerpers ondersteunt met advies, informatie, coaching en promotie. Daar klinken wij op!

Katrin Swartenbroux vanuit Londen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content