10 survivaltips om de modeweken te overleven

© REUTERS

Fashion Week, het korset van de mode-industrie dat er fantastisch uitziet maar in realiteit soms ook behoorlijk knelt. Het is rennen, stressen, late avonden en vroege ochtenden, maar het is het gelukkig ook allemaal waard. Weekend.be sprak op de Milanese modeweek enkele nationale en internationale moderedacteurs en ontfutselde hun survival tips.

  • “Het klinkt voor de hand liggend maar: comfortabele schoenen. Ik moet zeggen dat het soms jeukt om zelf in mijn uitgebreide schoenenkast te duiken wanneer ik de streetstylesterren met hun Dries Van Notens zie poseren, maar mijn voeten doen na een week zelfs al pijn in deze Asics sportschoenen.”
  • “Zeg altijd nee wanneer mensen je na de laatste show van de dag meevragen voor ‘een drankje’. Niemand houdt het ooit op één drankje.”
  • “Grijp elke gelegenheid die zich voordoet om water te drinken en naar het toilet te gaan. Ook al heb je geen dorst of moet je helemaal niet: die gelegenheden zijn uiterst zeldzaam en je moet er gebruik van maken.”
  • “Een goed hotel is belangrijker dan een comfortabele vlucht, toch zeker als je in Europa woont. Verdoe het budget van je bedrijf niet aan een vliegticket in eerste klasse maar opteer voor een kamer waar je goed kan werken en vooral: goed kan slapen.”
  • “Koop een stadsplan. Ja, je zal eruit zien als een toerist, maar anders sta je ook voor aap wanneer je gsm-rekening in de bus valt.”
10 survivaltips om de modeweken te overleven
© REUTERS
  • “Ook al ben je geen fervent instagrammer: het is het belangrijk om een foto van iedere show te maken. Je hoeft die daarom niet te delen, maar ze zijn een perfect geheugensteuntje wanneer je ’s avonds laat je verslag moet uittikken.”
  • “Investeer in een knappe zonnebril. Je wallen zijn bedekt en je ziet er tenminste uit alsof je moeite hebt gedaan ’s ochtends.”
  • “Neem een Kindle mee en stouw hem voor de modeweken vol met e-boeken. Je moet immers heel wat afwachten: op het vliegveld, in de taxi, voor de show begint. Een Kindle is ideaal om de tijd te doden en je hoofd even vrij te maken van alle fashion die het deze weken te verwerken krijgt.”
  • “Je bent in Italië, zeg asjeblieft even foert aan je dieet en bestel een pizza of een pasta.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content