Het Belgische modehuis Olivier Strelli krijgt vanaf 1 januari een nieuwe topman. Dat wordt Olivier Israël, zoon van oprichter Nissim Israël (naar wie het merk trouwens voor een stuk vernoemd is).

In september raakte bekend dat Strelli in slechte papieren zat en een saneringsplan moest indienen bij de handelsrechter. Dat is intussen goedgekeurd en het resultaat is een nieuw commercieel team, strategische visie en gedelegeerd bestuurder. De winkels in Frankrijk werden afgestoten.

De zaken gingen van kwaad naar erger toen oprichter Nissim Israël (64) twee jaar geleden driekwart van zijn bedrijf verkocht aan de Franse investeringsgroep Evercapital. Het modehuis dook vorig jaar zelfs 1,9 miljoen euro in het rood.

Hoe dat kwam: de twintig Franse boetieks sloegen niet aan en moesten met een minwaarde worden verkocht, de financiële crisis trof merken in het middensegement veel harder dan de luxelabels en niet onbelangrijk, de stijlbreuk van ontwerpster Nathalie Valentini, die de meester opvolgde toen die twee jaar geleden met pensioen ging, bleek te groot, waardoor de klanten het lieten afweten.

Olivier Strelli gaat zich "opnieuw op zijn oorspronkelijke markt richten" klinkt het nu in een persbericht.

Het modehuis telt in België een 19-tal boetieks.

Belga/Ann Heylens.

Het Belgische modehuis Olivier Strelli krijgt vanaf 1 januari een nieuwe topman. Dat wordt Olivier Israël, zoon van oprichter Nissim Israël (naar wie het merk trouwens voor een stuk vernoemd is). In september raakte bekend dat Strelli in slechte papieren zat en een saneringsplan moest indienen bij de handelsrechter. Dat is intussen goedgekeurd en het resultaat is een nieuw commercieel team, strategische visie en gedelegeerd bestuurder. De winkels in Frankrijk werden afgestoten. De zaken gingen van kwaad naar erger toen oprichter Nissim Israël (64) twee jaar geleden driekwart van zijn bedrijf verkocht aan de Franse investeringsgroep Evercapital. Het modehuis dook vorig jaar zelfs 1,9 miljoen euro in het rood. Hoe dat kwam: de twintig Franse boetieks sloegen niet aan en moesten met een minwaarde worden verkocht, de financiële crisis trof merken in het middensegement veel harder dan de luxelabels en niet onbelangrijk, de stijlbreuk van ontwerpster Nathalie Valentini, die de meester opvolgde toen die twee jaar geleden met pensioen ging, bleek te groot, waardoor de klanten het lieten afweten. Olivier Strelli gaat zich "opnieuw op zijn oorspronkelijke markt richten" klinkt het nu in een persbericht. Het modehuis telt in België een 19-tal boetieks. Belga/Ann Heylens.