De Zweedse modeketen liet zich naar eigen zeggen inspireren door de natuur en sterke vrouwen voor de nieuwe sportcollectie. Het thema van de lijn is 'In it for the long run'. Het kleurenpalet bestaat uit groene tinten, zwart en beige.

In ieder stuk werd gerecycleerd polyester gebruikt. Ook is de collectie voorzien van naadloze details, ingebouwde ondersteuning en ventilatiegaatjes. 'Door het functionele en het vrouwelijke samen te brengen, is het de bedoeling om de klanten een stijlvolle en duurzame sportcollectie aan te bieden. Dit komt niet alleen naar voor in de stoffen die gebruikt worden, we gebruiken ook een nieuwe breitechniek die naadloze kleding creëert terwijl er minder garen of textielafval gebruikt wordt. Door functionaliteit en mode met een duurzame denkwijze te combineren, is dit de enige weg vooruit!' aldus Petra Smeds, head designer of sportswear.

Gerecycleerd polyester zou volgens studies vijfentachtig procent minder luchtvervuiling veroorzaken dan conventioneel polyester. Het is dus goed nieuws dat er een duurzame sportswear optie aangeboden wordt door H&M. De Zweedse keten heeft het doel om volledig circulair te worden en dus de kringloop van hun modebedrijf rond te maken. Ongewenste of versleten kleding kan op die manier gerecycleerd worden.

De collectie is vanaf 4 januari wereldwijd beschikbaar in geselecteerde H&M-winkels en op hm.com.

(LP)

De Zweedse modeketen liet zich naar eigen zeggen inspireren door de natuur en sterke vrouwen voor de nieuwe sportcollectie. Het thema van de lijn is 'In it for the long run'. Het kleurenpalet bestaat uit groene tinten, zwart en beige.In ieder stuk werd gerecycleerd polyester gebruikt. Ook is de collectie voorzien van naadloze details, ingebouwde ondersteuning en ventilatiegaatjes. 'Door het functionele en het vrouwelijke samen te brengen, is het de bedoeling om de klanten een stijlvolle en duurzame sportcollectie aan te bieden. Dit komt niet alleen naar voor in de stoffen die gebruikt worden, we gebruiken ook een nieuwe breitechniek die naadloze kleding creëert terwijl er minder garen of textielafval gebruikt wordt. Door functionaliteit en mode met een duurzame denkwijze te combineren, is dit de enige weg vooruit!' aldus Petra Smeds, head designer of sportswear. Gerecycleerd polyester zou volgens studies vijfentachtig procent minder luchtvervuiling veroorzaken dan conventioneel polyester. Het is dus goed nieuws dat er een duurzame sportswear optie aangeboden wordt door H&M. De Zweedse keten heeft het doel om volledig circulair te worden en dus de kringloop van hun modebedrijf rond te maken. Ongewenste of versleten kleding kan op die manier gerecycleerd worden. De collectie is vanaf 4 januari wereldwijd beschikbaar in geselecteerde H&M-winkels en op hm.com. (LP)