De Pre-Fall '13-collectie van Sonia by Sonia Rykiel, de tweede collectie van het modehuis Sonia Rykiel, laat zich inspireren door de Warholiaanse periode. We zien polkadots, vlinders, korte shorts en jurkjes. Maar ook de klassiekers worden herwerkt: de collectie bevat ook breigoed, de joggingbroek en het strepenmotief. De collectie is weer op-en-top Rykiel.

Voor de Pre-Fall'13 collectie van de lijn 'Sonia by Sonia Rykiel' stapten de ontwerpers in de teletijdmachine en besloten ze uit te stappen in het New York van de jaren '60. De sfeer van ongedwongenheid, vrijheid van geest en kunst is terug te vinden in deze herfstcollectie. De figuur van Andy Warhol intrigeert én inspireert en specifiek de muzes die hij uitkoos voor zijn kunstwerken. Ze waren mooi, maar ook een tikkeltje naïef.

De energie, de zin om te verrassen en de eigenaardigheid van deze personages tracht de nieuwe collectie van 'Sonia by Sonia Rykiel' te weerspiegelen. Daarbij worden enkele essentiele stuks, die terugkomen in verschillende collecties van Sonia Rykiel, zoals het breidgoed en de strepen, ook in deze collectie verwerkt. Zo is er ook de jogginbroek die in de Pre-Fall collectie '13 in verschillende materialen wordt uitgegeven: katoen, jersey, satijn en zilveren lurex.

De nieuwe collectie experimenteert met vorm, kleur en prints. De kleren zijn iets 'losser' en rechter van vorm. De lijnen zijn strak gehouden, maar het oogt elegant. Er wordt ook gespeeld met onconventionele lengtes: over de knie of een stuk boven de knie. De focus ligt zowel op comfort als een hoge dosis elegantie.

Het topstuk uit de collectie is een zwarte jurk met gekruiste banden op de rug. Een lichte print met bolletjes is op dit rugpand te zien. Een ideale jurk voor een feestje.

In de collectie zijn er erg vrouwelijke kledingstukken, maar er zijn ook enkele items die balanceren tussen het mannelijke en het vrouwelijke. In de Pre-Fall '13-collectie is dat een oversized-trenchcoat, een grote zwarte vest een brede kostuumbroek. Hier komt de sterkte van het merk naar voren: ze vinden de juiste balans tussen mannelijke en vrouwelijke elementen, zodat de vrouw zich comfortabel voelt in de ontwerpen van Rykiel. En dat ze helemaal kan stralen.

Laura Van Roey

De Pre-Fall '13-collectie van Sonia by Sonia Rykiel, de tweede collectie van het modehuis Sonia Rykiel, laat zich inspireren door de Warholiaanse periode. We zien polkadots, vlinders, korte shorts en jurkjes. Maar ook de klassiekers worden herwerkt: de collectie bevat ook breigoed, de joggingbroek en het strepenmotief. De collectie is weer op-en-top Rykiel.Voor de Pre-Fall'13 collectie van de lijn 'Sonia by Sonia Rykiel' stapten de ontwerpers in de teletijdmachine en besloten ze uit te stappen in het New York van de jaren '60. De sfeer van ongedwongenheid, vrijheid van geest en kunst is terug te vinden in deze herfstcollectie. De figuur van Andy Warhol intrigeert én inspireert en specifiek de muzes die hij uitkoos voor zijn kunstwerken. Ze waren mooi, maar ook een tikkeltje naïef. De energie, de zin om te verrassen en de eigenaardigheid van deze personages tracht de nieuwe collectie van 'Sonia by Sonia Rykiel' te weerspiegelen. Daarbij worden enkele essentiele stuks, die terugkomen in verschillende collecties van Sonia Rykiel, zoals het breidgoed en de strepen, ook in deze collectie verwerkt. Zo is er ook de jogginbroek die in de Pre-Fall collectie '13 in verschillende materialen wordt uitgegeven: katoen, jersey, satijn en zilveren lurex. De nieuwe collectie experimenteert met vorm, kleur en prints. De kleren zijn iets 'losser' en rechter van vorm. De lijnen zijn strak gehouden, maar het oogt elegant. Er wordt ook gespeeld met onconventionele lengtes: over de knie of een stuk boven de knie. De focus ligt zowel op comfort als een hoge dosis elegantie. Het topstuk uit de collectie is een zwarte jurk met gekruiste banden op de rug. Een lichte print met bolletjes is op dit rugpand te zien. Een ideale jurk voor een feestje. In de collectie zijn er erg vrouwelijke kledingstukken, maar er zijn ook enkele items die balanceren tussen het mannelijke en het vrouwelijke. In de Pre-Fall '13-collectie is dat een oversized-trenchcoat, een grote zwarte vest een brede kostuumbroek. Hier komt de sterkte van het merk naar voren: ze vinden de juiste balans tussen mannelijke en vrouwelijke elementen, zodat de vrouw zich comfortabel voelt in de ontwerpen van Rykiel. En dat ze helemaal kan stralen.Laura Van Roey